Fitness på rejsen: Motion i lufthavnen

Af Marina Aagaard, MFT En lufthavn er et spændende sted mættet med rejseforventning og 1000 ting plus 100.000 mennesker at se på , men også en tidsrøver og en fitnessrøver. Undgå ubehag, ondt i ryggen og træthed ? hold formen på farten: Fitness_på_rejse_og_ferieCheck-in info i Københavns Lufthavn, CPH, Maj, 2013 (iPhone-på-farten-foto). Bruger du (ofte) (lang) tid i lufthavne(n), vente, vente, vente og rulle, rulle, rulle? Hvorfor så ikke optimere rejsen og helbredet ved samme lejlighed? Disse strategier virker også ?hjemme'. Lufthavnsfitness

  • Brug fødderne, dvs. stå mest muligt. Undgå at sidde for meget, for det er sandt: Det er en dræber. Og bortset fra at 'sidning' er ekstremt usundt for helbredet, så viser forskning, at bagdelen tager form efter stolesædet!
  • Gå, ikke stå, på de rullende fortove. Det er muligt at forbedre stofskiftekonditionen og vedligeholde kropsvægten med små positive forbedringer/aktiviteter; gå hellere end at stå ved enhver lejlighed.
  • Tag trapperne i stedet for elevatoren (når du har indleveret baggagen); tag trapperne hver gang du kan ? i gang eller løb. Det er godt for hjertet og figuren. Udvidet trappegang forbedrer muskeludholdenheden og kredsløbskonditionen.
God rejse!