Slide board træning: Glidebræt øvelser til puls, styrke og ski fitness

Af Marina Aagaard, MFT Bedre allround form? Sideværts bevægelser, lateral bevægelsestræning, Lateral Movement Training, LMT, er suverænt som supplement til de traditionelle fremad-bagud bevægelser i megen fitness og styrketræning. Sidelæns bevægelser, frontalplan bevægelse, er essentielle i grundtræning til skiløb og mange sportsgrene. I anledning af vinteren har jeg lavet endnu en video om øvelser på glidebrættet. Som tidligere Slide Reebok Master Trainer, en slags landstræner inden for slide - eller glidetræning, har jeg dyrket og undervist meget i slide bræt træning. Træningsmæssigt giver slide højt energiforbrug, top konditionstræning og allround muskeltræning: Jeg bruger det selv og til hold i cirkeltræning og skitræning.

Slide board træning

For nylig har jeg lavet en opvarmnings- og en cardio-slide video til inspiration. De kommer her igen. Desuden har jeg endelig i dag fået lavet  en video over mere end 20 muskeltræningsøvelser på slidebræt; 20 øvelser og 8 bonus små-øvelser (nederste video). https://youtu.be/bTDLZ2KiDNI https://youtu.be/g_FnjSnSVJg https://youtu.be/aSrKgKlxJhE Start forsigtigt med slide træning, så det ikke er for hårdt for knæene: Maksimum 5-10 minutter de første gange. Øg derefter ganske gradvist til maksimum 20-45 minutters cardioslide og/eller styrketræning på slidebræt. Rigtig god træningslyst.

Læs mere:

Kend din træningsform: Slide træning og lateral movement training  Kend din træningsform: Gliding eller sliding - glidetræning med slidere Slide træning Glid dig i topform (bog)