Glid dig i form: Slide bræt træning til skiløb og sport

I form til vinterferie, skiløb eller skøjteløb, sport eller allround fitness? Slidetræning med slidere eller slide bræt træning er sagen. I 90'erne var jeg Slide Reebok Master Trainer, så jeg har dyrket en hel del slide bræt træning. Jeg bruger det stadig hver år i vintersæsonen og i løbet af året til cirkeltræning, for resultaterne er fantastiske: Højt energiforbrug, bedre kondition og allround muskeltræning: Koncentrisk, excentrisk og isometrisk aktion og kontraktion. Slide træning kan dyrkes hele året rundt med henblik på allround fitness eller sport. Her har jeg lavet et par videoer, som du kan bruge til inspiration til at sammensætte din egen træning ud fra. Der er slide opvarmningsøvelser og slide grundøvelser, begge videoers indhold kan bruges som en mini-workout.

Slide bræt træning

https://youtu.be/bTDLZ2KiDNI https://youtu.be/g_FnjSnSVJg Start forsigtigt med slide træning, så det ikke er for hårdt for knæene: Maksimum 5-10 minutter de første gange. Øg derefter ganske gradvist til maksimum 20-45 minutters slide. Rigtig god træningslyst.

Læs mere:

Kend din træningsform: Slide træning og lateral movement training  Kend din træningsform: Gliding eller sliding - glidetræning med slidere
Foto: Holland winter scenes. Michag © freeimages.