5 grunde til at tage på skiferie - eksempelvis i Italien

Af Marina Aagaard, MFT. Foto: Henrik Elstrup På ski? Ferie med sne? Ja, naturligvis. Over 100.000 danskere der hvert år tager på skiferie kan ikke tage fejl. 100.000 er mange, men endnu flere er langt fra overbevidst om, at en skitur er det rigtige. Forbehold er høj pris, for sportspræget, risici. Fordelene opvejer dog alle ulemperne. Prøv det. Prisen? Fra lav til høj. Der findes lavpris ture (fly eller skibus) med overnatning på billige pensionater. Vil man have luksus på ferien - gourmetmad og spabad - er man selv ude om det! Kun for hyperaktive? Nej. Man behøver ikke at stå på ski hele dagen, man kan også gå ture, køre ture (visse steder mulighed for kane, slæde eller lignende), gå på shopping og lave forskellige aktiviteter; nogle steder er der skøjtebaner eller vandlande. Masser af hygge og god mad. Risici? Er man fornuftig og fortræner og løber efter evne og med opmærksomhed, er der stort set kun fornøjelse og ingen farer. Der er tydelig afmærkning af, hvor det er sikkert at køre. Farerne opstår, hvis man opfører sig ufornuftigt eller vælger off-piste skiløb i farlige områder. 5 grunde til at tage på skiferie Marina Aagaard blog travel rejse Italien De mest populære rejsemål for danskere er Norge, Sverige, Østrig, Italien og Frankrig. Alle stederne er dejlige med hver deres fordele.

5 grunde til at tage på skiferie

Her er 5 generelle fordele samt fordele ved Italien, som jeg oftest har besøgt (fotos fra Canazei).

# 1 Aktiv ferie (fitness)

Det er fantastisk at holde ferie og samtidig bevæge sig og holde kroppen sund på en dejlig måde. Det er dejligt afslappet og hyggeligt at være fysisk aktiv sammen familie, venner og/eller kollegaer. Mange steder er der i øvrigt også mulighed for fitness styrketræning og evt. holdtræning ved behov.

# 2 Ekstra frisk luft

Ferie i bjergene på afstand af biler (ja, det mener jeg ...), byliv og beskidt luft (os og larm) virker afstressende og samtidig opkvikkende, energigivende. Ubeskriveligt friskt og dejligt. Det føles sygdomsforebyggende og sundhedsfremmende; ren Natur på recept.

# 3 Fantastiske naturoplevelser

Bjerge byder på formidabel vild og varieret natur og man kan næsten ikke se sig mæt. Udsigten veksler mellem sorte og hvide bjergtinder, nære og fjerne bjerglandskaber omkranset af skyer eller idylliske snedriver mellem træerne. Nogle steder er der mange mennesker, mens man andre steder er helt alene på pisterne omgivet af hvidt og grønt og stilhed.

# 4 Skiløb

At glide henover sne er ubeskriveligt skønt; synet og lyden af sneen og den friske luft er fantastisk. Man behøver ikke at være i superform og de fleste kan løbe på ski. For at man får den bedste oplevelse, er det dog klart anbefalet at deltage i skiundervisning. Det giver en god start og det sjoveste og sikreste skiløb (foto viser flere forskellige stilarter fra super til mindre super).

# 5 Hygge (wellness)

På skiferie føles det særligt hyggeligt at komme ude fra aktivitet og frisk luft (måske kulde) ind i en varm stue - måske med pejs - og slappe 100 % af og nyde varme drikke, lækre snacks og måltider og gå i seng i et hyggeligt værelse (eller bjælkehytte). På nogle hoteller - eller i byen - er der dejlige spa og wellness faciliteter - inkluderet eller til lav pris. w414X2047

Italien?

Fordele ved Italien:
  • Høj sol, høje bjerge og høj sne (masser af sne - alternativt kunstsne)
  • Kilometerlange, enormt brede, velpræparerede pister (også mulighed for off-piste)
  • Rigeligt med kabine- og stolelifter - mange steder helt uden liftkøer
  • Meget for pengene, rimeligt billige priser
  • Lækker italiensk mad og vin
Rigtig god skiferie.