Slankekur? 100 % effektivt vægttab med 7:0 kuren!

Af Marina Aagaard, MFT Slankekur? Nej. Et seriøst slankeråd: Gå ikke på slankekur! Det er en forskningsbaseret anbefaling og i 2014 lancerede jeg en helt særlig "kur". Eftersom slankepanik stadig - i 2018 - er udbredt, kommer reklamen lige her igen. Endnu én kur? Ja, jeg ved, hvad jeg tænker! Hvad tænker du? Først kom 5:2 kuren og alle mulige 5:2-kopier, så kom 6:1 kuren og til sidst kom 4:3 kuren. Jamen, hvad er der så tilbage? Nåh jo, min nye 7:0 kur?!

7:0 kuren

7 0 kur US ArtM shiny-brain-1254880-m.jpg7:0 kuren nul slankekur Marina Aagaard blog

Hvad er 7:0 kuren?

En uhyre overkommelig kur; den kræver hverken bøger, badevægte, køkkenvægte, målebægre eller tabeller og den holder hele vejen hjem: 0 dage om ugen følger man alle mulige slankekure, som stresser og bekymrer. 7 dage om ugen lytter man til kroppen og bruger hovedet til overvejende at spise sundt og fornuftigt: Moderate portioner, grov, 'grøn' kost, mager øko mad og også fed mad, især med sunde (oliven og raps) olier, men også fx fede mælkeprodukter periodisk ved lyst og behov. Mindre sunde sager? Ja også det, hvis ønsket, men ikke hver dag. Måske i weekenden eller sjældnere. Spis langsomt, brug alle sanser, indtag maden med ro (tv/mobil-fri) og nydelse. Kombiner med overkommelig fysisk (små) aktivitet i hverdagen og lystbetonet motion som får pulsen op 2-3 gange om ugen. Tænk på dig selv som en aktiv person. Så kommer der varige 'fin form og figur' resultater med lavere fedtprocent, fladere mave og især bedre humør uden gener i form af vægtøgning, frustation og mentale nederlag! Jamen 'en kur der dur'? Ja, de fleste kure virker. Problemet er at de færreste, 5-10 %, kan holde vægttabet. Og det viser sig, at de fleste tager det hele på igen ... og desværre ekstra kilo oveni. Slap af. Vær realistisk. Det handler om vaner; giv tid: Vaneændring tager fra 18-254 dage. Tænk strategisk og langsigtet. Undgå overgreb mod krop og sind. Vær glad ved dig selv og din krop og optimer din præstationsevne gradvist, så du får hjerne og krop i top. Værsgo' og spis.

Det er videnskab(eligt bevist)!

Andre siger det samme: Videnskabelig rapport siger: Slankekur kan øge dødelighed: Pas på med slankekur. Kostforsker siger: Det skal du gøre i stedet for en skrap slankekur: Fokuser på det lange træk frem for en kortvarig kur, hvis du vil tage dig og holde vægten (JPN 10.01.2018). Rigtigt gode råd:
  • Tænk langsigtet.
  • Vær aktiv; ... det gælder særligt, hvis man skal vedligeholde et vægttab.
  • Spis mere protein [kød, fisk, bønner, linser, nødder m.m.].
  • Spis varieret frem for ensidigt.
  • Få støtte hjemmefra.
Ekspert i varigt vægttab siger: Sådan taber man sig bedst (livsstilsændringer)
Grafik: Brain af artM © freeimages com