Nye vaner? Tilvalg i stedet for fravalg!

Af Marina Aagaard, MFT Tilvalg af vane; adfærd eller rutine, der gentages regelmæssigt, tit ubevidst. Gamle vaner står i vejen for nye og jo før man bliver bevidst om det, og handler, jo lettere.  Vaneændring er ikke ligefrem nemt, men (u)vanen kan erstattes af noget nyt og bedre. I 2016 skrev jeg om det, til dels inspireret af et filmcitat: Meget ofte går ens planer om forandring, vaneændring, i vasken. Det kan hænge sammen med at det kan være vanskeligt at ændre vaner og det kan være ekstra svært, hvis man bruger en forkert strategi. Hvordan kan man gøre det lettere at ændre vaner?

Tilvalg vaner forandring Habit_change_quote_Marina_Aagaard_blog

"Hemmeligheden bag forandring er at fokusere al sin energi, ikke på at bekæmpe det gamle, men på at opbygge det nye".

Et citat som ikke er af den græske filosof Sokrates, 469-399 f.Kr., men en karakter i motivationsfilmen (bogen) Way of the Peaceful Warrior.

Vælg den strategisk rigtige måde: Undgå at berøve dig selv noget! Undgå at tænke og handle ud fra: ÷ påbud ÷ fravalg ÷ afsavn Giv dig selv noget nyt, nye oplevelser (prøv noget nyt hver uge). Tænk og ager ud fra: + tilbud + tilvalg + drømme Held og lykke med nye vaner, der både kan være sjove(re), skønne(re) og sundere. Har du gode vanetips eller vanekommentarer? Så er dit input altid velkommen i kommentarfeltet. Rigtig godt nytår.