DR Jobmotion: Få nye vaner, bedre arbejdsliv, større arbejdsglæde

Af Marina Aagaard, MFT Sundere på job i år? Det behøver ikke at være svært. Små vaneændringer kan gøre stor forskel. DR Nyheder spurgte om jeg ville være med til at sætte fokus på jobmotion med henblik på at motivere danskere til at blive lidt mere aktive i løbet af hverdagen. Det sagde jeg straks ja til, fordi det er en oplagt ide og der er mange små og relativt nemme ting, man kan gøre for at få det bedre, så man får mere energi og bliver gladere.

DR jobmotion

Du kan finde videoen - blandt de mest læste og delte på DR januar 2018 - med strategierne og øvelserne på Danmarks Radios hjemmeside ved at klikke på billedet her: DR Jobmotion bedre vaner Marina Aagaard fitness blog

De nemme øvelser til mere motion i hverdagen

  • Stå mere op i løbet af dagen. Brug hæve-sænke-bord.
  • Kyllingen. Stik hovedet lige frem, træk hoved og hage lige tilbage. 3-4 gange.
  • 20-20-20. Se væk fra skærmen periodisk.
  • Stræk, bøj og drej ryggen (og halsen).
  • Stræk, bøj og drej håndled, strit med fingre, stræk underarme.
  • Squat ned og op, 8-12 gange, fx ved skrivebordet.
Øvelserne kan laves på jobbet – jobmotion – på studiet eller derhjemme. Inde eller ude. Udvælg en enkelt øvelse eller 2-3 øvelser og lav dem, når du lige tænker over det. Eller lav en mini-workout på 5 øvelser. Eller har du tid og lyst, kan du lave alle ni øvelser som en mini-workout på ca. 10-20 minutter. Uanset antal og metode: Være mere og alsidigt aktiv i din hverdag. Rigtig god fornøjelse.

Læs mere:

9 lette øvelser til jobmotion og hjemmetræning 9 nemme øvelser til jobmotion og hjemmetræning