Vejen til top træning: Stærk, slank, sportstrænet ... hurtigere.

Af Marina Aagaard, MFT At komme i topform og slanke sig er egentlig simpelt. Det gælder om at tage beslutningen, gå i gang og holde ved. Der er ingen hemmelige formler; det handler om målsætning og planlægning - og så lige motivation og viljestyrke! Det er enkelt, men det betyder ikke, at det er nemt. Til gengæld behøver man ikke at tage en omvej. Der er smartere måder.

Vejen til topform motivation og vaneændring Marina Aagaard blog fitness

Vejen til top træning

Vejen til top træning - det lyder meget ambitiøst. Men det handler blot om bedre strategier på den lange bane.

Træn målrettet

Vil du i topform, bør du ikke spilde tiden med mindre effektiv træning, virkningsløse øvelser og andres standardprogrammer. Spørg: Hvad gør det her godt for? Virker det? Er det den øvelse, det program, der hurtigst giver de ønskede resultater? Er øvelsen/planen sikker og sund nok, så skader og træningspauser undgås? 

Træn specifikt

Du bliver god til det, du træner. Træn så tæt på det, du vil være god til. Vil du være god til pull-ups, så træn pull-ups ... med hjælp i starten.

Træn smart

Træning må godt være hård, men ikke så hård, at du bliver skadet eller overbelastet! For mange prøver at nå for meget for hurtigt og ender tilbage ved eller under 0. Anbefalet total øgning max. 2,5-10 % pr. uge. Specifikt - planlæg til det ønskede og træn i tråd med dine mål Målbart - sæt kg, tid, antal på Aktivt - hav handlingsplan; og accept, egen/træner/omgangskreds Realistisk - sæt gerne drømmemål, men med realistiske, opnåelige delmål Tidsbestemt - sæt dato på, hvornår delmål skal nås

Handling nu

Det er det du bør vide. Nu er der bare tilbage at handle: 1. Gør det i dag. 2. Beslut dig for det træningsmål du vil nå, egentlig den nye 'vane' du vil opnå. 3. Sæt ord på, hvorfor du vil det, hvad kræver det og hvordan du gør det. 4. Læg en plan: gå ud fra SMART; en konkret handleplan er afgørende. 5. Hold ved. Lav en træningsdagbog og aftaler med dig selv og venner. Rigtig god træningslyst.