Træningsbog: Fitness testning - fysisk testning og sundhedstestning i fitnesscenter, skole og hjem

Af Marina Aagaard, MFT 
Fitness testning - fysisk testning og sundhedstestning i fitnesscenter, skole og hjem (bog og e-bog) er den første danske bog om fitness testning og fysiske profiler i fitness og skoleidræt med henblik på bedre resultater og øget motivation. Bogen kan kaldes en uundværlig fagbog for personlige trænere og instruktører; resultatmåling inklusive testning er på World Top 20 fitness trends. Bogen, der er en 'seminarie super sællert' omhandler over 40 tests af sundhed og fysisk form. Testene kan laves med få eller ingen redskaber, kun få tests kræver udstyr, og er hurtige og nemme at administrere. Bogen er lige anvendelig i fitness praksis og i idrætsundervisning og bruges flittigt på eksempelvis idrætshøjskoler, gymnasier og seminarier.

Fitness_Testning_Marina_Aagaard

Bogen har 7 kapitler. Efter indledningen om testning omhandler andet kapitel testprocedurer; hvordan man sikrer gyldige resultater. Det tredje kapitel omhandler overordnede testmetoder. Det fjerde kapitel omhandler de områder, der kan testes; almen sundhed ? med et Fitnessbarometer som redskab ? og de fysiske kapaciteter kondition, styrke og udholdenhed, koordination og smidighed. Afsnittet viser eksempler på tests. Det femte kapitel omhandler testprogram og giver tre komplette testoplæg. Kapitel seks omhandler Fitness profiler, der er inspireret af eliteudøveres fysiske profiler. Hovedafsnittet, kapitel syv viser over 40 tests og variationer med trin-for-trin forklaringer og resultattabeller med scoringsforslag. Bogen er skrevet på baggrund af studier i fitness og træning og speciale inden for testning samt omfattende litteraturstudier inden for sundhed, træning og testning. Testene er afprøvet med stor succes i mange sammenhænge ? også som speciel fitness event ? for deltagere i alle aldre. Fordele: En dansk bog om et emne, der er i fremgang; sundheds- og fitnesstestning:
  • Vigtig viden om testning og testprocedurer.
  • Tre komplette testoplæg, fitness testning på tre niveauer.
  • Unikt motiverende sundhedstjek skema: Fitnessbarometer.
  • Nemme tests til testning af kondition, styrke, balance og smidighed.
  • Unikt skema Fitnessprofil til notering af resultater og scorer til sammenligning.
Begrænsninger: Der kunne være flere uddybninger og referencer. Bibliotekernes anmeldelse (lektøranmeldelse; Anne Grete Jacobsen, DBC): Aagaard, Marina: Fitness testning - fysisk testning og sundhedstestning i fitnesscenter, skole og hjem / Marina Aagaard ; tegner Marina Aagaard - Aagaard - 144 sider ? DK 61.2 Anvendelse/målgruppe/niveau Bogen om fitness testning henvender sig til trænere, instruktører, fysioterapeuter, idrætslærere og idrætsstuderende. En del af testene kan dog også udføres selv af idrætsudøveren Beskrivelse Marina Aagaard har i mange år beskæftiget sig med fitness, hun har uddannet sig inden for idræt og fitness og hun har skrevet en lang række bøger om fitness. Fitness testning sætter hun fokus på fysiske tests, og formålet med bogen er at øge kendskabet til brugen af testning af motionister, og hvordan testene kan danne grundlag for den videre træning. Testene kan bruges både af fysisk aktive og af folk, som ikke er fysisk aktive, og som på den måde kan blive inspireret til at gå i gang med at træne. Efter en introduktion til testning gennemgår Marina Aagaard en lang række tests, som bl.a. omhandler kropsmål, kropsholdning, kondition, styrke og balance. En del af testene kræver udstyr, fx en motionscykel og romaskine, mens andre kun kræver lidt plads at røre sig på og et målebånd. De forskellige tests er beskrevet med formål, metode, varighed, udstyr, fordele og ulemper inden selve udførelsen af testen beskrives - i et klart og forståeligt sprog Sammenligning Der findes ikke andre bøger på dansk med en så grundig gennemgang af metode og så mange forskellige tests. Vi kan finde enkelte tests beskrevet i forskellige løbebøger og bøger om idræt, fx C - det er idræt, 2005 Samlet konklusion En meget brugbar håndbog for trænere m.v., da det er en bog som kan være med til at gøre træningen mere målrettet og samtidig sjovere Fakta om bogen Titel: Fitness testning - fysisk testning og sundhedstestning i fitnesscenter, skole og hjem Forfatter: Marina Aagaard Sideantal: 144. Gennemillustreret, S/H, farve. Udgave: 1. udgave, 1. oplag. Tryk: Scandinavian Book A/S. ISBN: 978-87-990958-7-2. E-bog: 978-87-92693-74-7 Udgivet: 2010. E-bog: 2013. Vejledende udsalgspris: DKK 198. E-bog: DKK 100. Hos udvalgte boghandlere og netforhandlere bl.a. Saxo.