Cartagena Charmerende Caribien: Getsemani, Colombia

Af Marina Aagaard, MFT
Til Caribien hører også Syd-Amerikas nordkyst inklusive Cartagena. Cartagena de Indias er en havneby på den nordlige kyst af Colombia i den caribiske kystregion og hovedstad i Bolívar departementos.
Byen, "Colombias Juvel", blev grundlagt d. 1. juni 1533. Historikerne er ikke sikre, men den er muligvis opkaldt efter Cartagena i Spanien, der er opkaldt efter Cartago i Tunesien. Byen har et areal på 572 kvm. og cirka 1.001.755 indbyggere.
Området ved Cartagenabugten har været beboet siden 4000 f.Kr. Senere blev Cartagena en spansk koloni, men blev uafhængig kl. 11 d. 11.11. 1811. I 1984 blev Cartagenas historiske centrum og fæstning optaget på UNESCOs verdensarvsliste.  Dagens junivejr: 29 grader Celsius og 82 % luftfugtighed og en vind fra syd på 8 km/t. Året rundt er middeltemperaturen 28-29 grader med op til 30-31 grader. Luftfugtigheden er året rundt omkring 79-82 % - og i sommermånederne er der desuden regntid. Man at work. Body? Bogstavmontering på Plaza Bocagrande (det blev Bodytech). Vi vælger den lette løsning i dag, for at komme helt ud i byens yderste kroge: En hop-on-hop-off-bustur, som starter lige uden for hotellet.

Getsemani

Efter at have kørt i strandområdet, forbi flådestationen og på øen Manga (af mango-træner) vælger vi at hoppe af ved byens største torv og gå tur i Getsemani. Området er fyldt af flotte hvide koloni-stil bygninger og farvestrålende huse i flere stilarter. Ikke set før: Beauty bar. Til venstre hårprodukter. Til højre et stort udvalg af spirituosa. Går man fra hovedstrøgene ind i de små gader, er der ekstra fauna, farver og folklore.      Selv bilerne er farverige., i alle tilfælde de gule taxier; Her en med horn og projektører. Kunst ved Cartagena Convention center, hvor der bl.a. afholdes skønhedskonkurrencer. Når CitySightseeing Cartagena bussen stopper, flokkes sælgerne omkring den røde dobbeltdækker med tilbud om drikkevarer, is og diverse souvenirs. Udsigten fra Getsemani området over mod Bocagrande kvarteret. Vi går rundt og fotograferer i 2-3 timer, før vi holder siesta (spisning og træning). Så tager vi hop-on-hop-off bussen tilbage ind til centrum igen og fotograferer videre. Ved 19-tiden, hvor det allerede er blevet mørkt, spiser vi i Getsemani på tagterrassen ved Hotel Monterrey, laks (og filet mignong) og creme brulée. Ved 21-tiden er den sidste røde bus er gået, så vi tager en taxi retur til hotel.