Golf fitness bog: Stærkere fysik og bedre golf

Af Marina Aagaard, MFT
Golf fitness - stærkere fysik og bedre golf er en populær bestseller om fysisk træning til golf i fitnesscenteret eller derhjemme. Alt for mange golfspillere får overbelastningsskader og det kan undgås med fitness, grundtræning, til golf. En bestseller om alle relevante områder; bevægelighedstræning, styrketræning, konditionstræning, koordinationstræning målrettet for golfere på alle niveauer, som vil forbedre deres golfspil, undgå skader og øge sundhed og velvære.

Golf Fitness bog Marina Aagaard

Golf Fitness

Bogen har 7 hovedafsnit. Efter indledningen omhandler første afsnit en lang række nyttige informationer om golf fitness, grundtræning der sikrer et bedre golfspil uden skader. De efterfølgende fire afsnit handler om de fire hovedområder inden for træning, kondition, koordination, styrke og smidighed, bevægelighed, med masser af informationer og træningstips til bedre træning og øvelser. Herefter følger et kapitel om den mentale kapacitet, der er afgørende i golf. Bogen afrundes med et afsnit Kom godt i gang med Golf Fitness der indeholder 4 komplette ræningsprogrammer til træning derhjemme og fitnesscenteret. Bogen blev skrevet med henblik på at tilbyde en informativ og let læselig dansk bog om golf grundtræning. Der er alt for mange golf spillere som døjer med rygproblemer og diverse småskavanker i fx håndled og albuer og det kan undgås med en bedre bevægelighed og stærkere fysik.

Bogen er skrevet på baggrund af egne erfaringer med golf og undervisning i fysisk træning for golfspillere på alle niveauer, fra begynder til elite, samt litteraturstudier inden for golf og golf grundtræning, styrketræning og træningslære. Fordele: 

En flot opsat bog, der giver rigtig godt indblik i Golf Fitness, målrettet specifik grundtræning til golf, der gør det muligt at forbedre egen golf præstation:
  • Tips om forholdsregler, kropsholdning og opvarmning.
  • Strækmetoder og golfstrækøvelser
  • Styrketræningstips og golfstyrkeøvelser
  • Nyttig viden om kredsløbstræning og golf
  • Fire komplette træningsprogrammer.

Begrænsninger:

Der kunne være flere uddybninger (er begrænset for at gøre bogen let læselig). Bibliotekernes anmeldelse (lektøranmeldelse; Anne Grete Jacobsen, DBC): Aagaard, Marina: Golf Fitness : stærkere fysik og bedre golf / Marina Aagaard ; fots: Claus Petersen ; portrætfoto : Leif Nygaard ; redaktion Helene Lund Sylvestersen - Hovedland - 111 sider ? DK 79.76 Anvendelse/målgruppe/niveau (let omskrevet, da to bøger blev anmeldt samtidigt) Bogens emne er fitness, specielt rettet mod golfspillere (...) og formålet med bogen er, at man bedre kan udnytte sin sport ved at forberede sig og målrette træningen. Beskrivelse Marina Aagaard har efterhånden udgivet mange bøger om motion og sundhed. I 2007 udkom 2 andre bøger om fitness, som var mere generelle introduktioner. Her vender hun sig så mod en speciel idrætsgren, mod golfspillere. I bogen om golf lægger hun vægt på, at de vigtigste redskaber er kroppen og psyken, så derfor fokuserer hun på smidighed, koordination, styrke, kondition og mental træning. Bogen indeholder træningsprogrammer, lige fra de meget enkle til programmer for de meget veltrænede. Alle øvelser kan laves derhjemme, men nogle af dem kræver udstyr som fx en bold, en vægtstang eller håndvægte. Øvelserne er lige til at gå til, de er forklaret grundigt og suppleret med fotos. Sammenligning Fysisk træning, 2006 er udgivet af Dansk Golfunion og den indeholder også forslag til øvelser [dog ikke i fitnesscenter] som forbedrer kondition, styrke og smidighed, det samme er der i Spil bedre golf fra 1999. Konklusion Jeg synes, det er en indbydende og god håndbog, som vil kunne anvendes af alle golfspillere, der ønsker at forbedre deres form.

Fakta om bogen

Titel: Golf Fitness - stærkere fysik og bedre golf Forfatter: Marina Aagaard Sideantal: 112. Gennemillustreret, fuld farve. Udgave: 1. udgave, 2. oplag Tryk: Scandinavian Book. Paperback. Nørhaven. Hardback. Bog ISBN: 978-87-92693-77-8 Udgivet, 2. oplag: 2021. 2008 (1. oplag). Vejledende udsalgspris: DKK 169. E-bog ISBN: 978-87-92693-88-4 Vejledende udsalgspris: DKK 100. Hos udvalgte boghandlere og netboghandlere bl.a. Saxo.

Læs mere om golf fitness:

I form til golf: Træn op og undgå lændeproblemer