Hverdagsmotion: Hjemmemotion og jobmotion, virker det?

Af Marina Aagaard, MFT Ja, jobmotion og hjemmemotion virker, når man vælger de rigtige aktiviteter. Du behøver ikke meget mere end 5-15 minutter for at få en rigtig god træning. For travl til motion? Det bør man ikke være. Fysisk aktivitet holder én frisk og rask, så man overkommer mere i hverdagen. Og det behøver ikke at være omfattende; få minutter kan være nok. Både kendte og mindre kendte tiltag og øvelser giver resultater.

Hverdagsmotion

I en DR artikel kom jeg med tips til at få mere motion ind i hverdagen. Det blev til de sædvanlige tips - gå mere og tag trapperne - samt et ekstra tip (hop) - og fire fitness øvelser, som kan give resultater i en fart; løft af egen kropsvægt og tung ydre vægt.

Kondition:

  • Gå mere, helst i rask tempo (og ta' cyklen når muligt)

Kondition og styrke-udholdenhed:

  • Tag trapperne (hver gang, det er suverænt for kredsløb og muskler)
  • Hop (hop er supermotion for hjerte, muskler og knogler, hop 3 x 10, 3 x / uge)

Styrke og (lidt) bevægelighed:

  • Step up (start med moderat højde og antal)
  • Dødløft (løft noget tungt med rank ryg og godt benarbejde)
  • Burpees (kan tilpasses, gøres nemmere eller hårdere, hurtigere)
  • Armstrækninger (kan gøres hårdere; hænder på stol eller gulv)
Lav øvelserne i 30-45 sek. ad gangen eller tag 8-12 gentagelser af hver. 1-3 sæt (serier) med en 1-2 min. pause imellem hver serie. Træn med god stil, det giver bedst resultat. https://youtu.be/Sw6TRKO3A74 Rigtig god træningslyst. Og/eller: Del gerne video med andre, der trænger til rask motion.

Læs mere:

DR Lev Nu: For travl til motion? Man kan sagtens komme i form med hverdags-fitness For de der vil ha' mer': Guide til Det bedste udstyr til hjemmetræning