Natur på recept: Grønt er godt for øjnene og resten af kroppen

Af Marina Aagaard, MFT Et gammelt ordsprog lyder: Grønt er godt for øjnene. Det er ikke helt ved siden af. Forskningen viser mange fordele ved grønne planter og grønne omgivelser. Den grønne farve virker i sig selv beroligende og afslappende og grønne planter i et rum øger sundhed og velvære og reducerer stressniveau. Det gælder også udendørs, hvor de grønne omgivelser giver endnu flere positive sanseoplevelser og effekter. Natur på recept 2016 Marina Aagaard blog fitness

Natur på recept 2016

I Sverige har man lavet forsøg med Natur på Recept med gode erfaringer. I de senere år er fænomenet også begyndt at dukke op i Danmark.
  • Ophold i naturen sænker niveauet af stresshormonet kortisol og sænker pulsen.
  • Motion i naturen forbedrer humøret og har en stærkt afstressende effekt.
  • Danskere, som ofte besøger grønne områder, er mindre ramt af stress end dem, som ikke besøger grønne områder så ofte (SDU m.fl.).
Ud over ophold i den vilde natur, findes der terapihaver, som er udformet specielt med henblik på forskellige psykologiske effekter som del af behandlingsforløb. Vær mere ude i naturen. Dyrk mere motion i naturen. En optimal kombination.

Læs mere:

Sydsvenskan: Natur på recept har gett snabba resultat och investeringarna är försumbara. Kristeligt Dagblad: Natur på recept i helende have Berlingske: Arkitektur der helbreder Politiken: Eksperter enige: Drop løbebåndet: Naturen kalder Business: Grønt er godt for øjnene og velvære Motion på recept: Motion som medicin