Sko, motion og vægttab? Magiske motiverende motionssko

Af Marina Aagaard, MFT Hvordan går det? Har du fod på det (dit fodtøj)? Den 29.7. blev jeg i JP Puls "Findes der virkelig magiske sko" (om Reebok EasyTone) citeret: "Der skal mange skridt til for, at sådan en lille effekt kan blive til noget, men mange små tiltag over en længere periode kan godt give resultater". Selvom jeg helst ikke udtaler mig uden at kende forsøg nærmere, er min umiddelbare vurdering, at der skal uendeligt mange flere end 10.000 skridt til, før ben formes som Reebok fotomodellens! Efter flere forsøg med gang står det nemlig klart, at der skal en hel del til, før gang giver tonus/fedttab. Alligevel: 1) At gå fra inaktivitet til aktivitet sætter gang i gode resultater! 2) Kan sko motivere til at gå oftere, længere og hurtigere, er det det rigtige skridt.

Magiske motiverende motionssko

Fødderne bærer hele kroppens vægt,
klarer kilo og strabadser ganske kækt. 
Giv dem meget mer' opmærksomhed: 
Frisk luft, motion og fri bevægelighed.

Sko er o.k., go' og bedre er bare tæer,
der elsker, når du dem bevæger,
trip, strit, træk, bøj og stræk, hold fødderne sunde i et væk. 

I den forbindelse: Det er sund fornuft at vælge det rigtige fodtøj til en given aktivitet; det optimerer udbyttet og minimerer fodfejl/fejlstillinger, overbelastning og svigt. Hold generelt fødder i form, så smertefulde fodproblemer undgås nu og på sigt.

Et kig i skabet (Kender du typen?):

Motionssko Træningssko Sko Marina Aagaard blog fitnessDræbersko (dress to kill)   Løbesko        Fitnesssko        Aerobicsko        Dansesko Sex-and-the-City-sko, der gi'r kolorit , er desværre noget værre skidt, 'kvaser' knogler, hæmmer skridt, bedst de ej er fremme for tit! Løbesko har hos nogle et dårligt navn, men de ka' nu også være til gavn: Hårde løb, hop og spring, de støder, ka' mase fedtpuderne på dine fødder. Bare tæer er i styrketræning tit bedst*, FiveFingers følger tæt, klarer det mest', fx ingen tyk sål som kan deformere, og skade knæ som løbesko med flere! Aerobicsko aka holdtræning ditto, de du'r til step, kick og puls hold, jo, jo: Særlig sål til hæl og også til forfod;  tå-hop stødabsorptionen er god. Dansesko kommer i mange former, til hver sin dans og dansenormer. Krav er dog såler, der let kan dreje, så knæ ikke tvinges forkerte veje. * Bemærk, at mange fitnesscentre kræver, at man har sko på af hygiejniske og sikkerhedsmæssige årsager. Nogle steder kan der trænes i sokker i frivægtsafdeling. Undgå tung styrketræning i løbesko; de deformerer, så fødder og knæ drejer i fejlstilling. Obs.: I vægtløftning og styrkeløft med maksimal vægt benyttes særlige vægtløftningssko.