13. December Fitness Julekalender: Verdens måske mest udanske motion?

Af Marina Aagaard, MFT Udansk?! Ja, hvad enten vi danskere vil det eller ej, så har vi altså ikke rigtige bjerge (ud over Himmelbjerget og Mols Bjerge ... ) i Danmark. Det vil sige, at alpint skiløb kan man dårligt kalde en dansk motionsaktivitet. Det bør dog ikke afholde os danskere fra hverken at løbe på ski eller at dyrke skimotion! Både hjernen og resten kroppen har godt af varierede motionsoplevelser og skiløb er fantastisk. Fitness Julekalender Tip # 13

Mest udanske motion?

Altså på grund af mangel på bjerge. For mange danskere er vilde med skiløb og rejser efter det. Prøv skiløb nu i weekenden eller noget der ligner (alternativt lav skiøvelser)

SnowparkEt bjerg af sne i Århus? Foto: Aarhus Snowpark, 2014.

Ja langrend er der heldigvis periodisk mulighed for ... der er langrendsløjper rundt om i Danmark, så kontakt en skiklub og tag en prøvetime. Mangler sneen, så lån et par rulleski og prøv den særlige fornemmelse af rulleskøjter model ekstra lang. Alpint skiløb har sværere betingelser, men et par steder i landet, Indoor Ski Rødovre og Ski Arena Århus, findes der indendørs rullende skibakker, hvor du kan prøve. Har du aldrig prøvet (skiløb), så er det en chance for at få en sjov og helt anderledes motionsoplevelse. I Gjern Bakker, Søhøjlandets Skicenter, udenfor Århus er der en helårs skibakke, som også kan give anderledes motionsoplevelser. I december måned er der chance for en tur til en snowpark. Eksempel: Aarhus Snowpark Nordeuropas største City Snow Park på Amfiscenen ved Musikhuset Aarhus. Aarhus Snow Park har knapt 400 meter skiløjper. Aarhus Snow Park er åben i perioden fra den 28. november 2014 til den 1. januar 2015. Se program her Aarhus Snowpark. Skimotion Har du ikke mulighed for skiløb, så lav skimotion. Det er jo ikke helt det samme, men i mangel på 'the real thing', så tag en tur i skoven og løb forlæns og baglæns og og ned af bakke og lav hoppeøvelser og hinkeøvelser fra side til side. Kombiner gerne med core træning og overkropstræning, hvor der er mulighed for det. Se Naturfitness. Den friske luft gør godt. Rigtig god fornøjelse.

Mere om danske bjerge og (ski)bakker:

Danske Bjerge Skibakker