Yaw squat to crab: Core og mobility fitness

Lex Danmarksferie: Interaktivt sightseeing kort

Lex byder på en ny gratis kortside. Med den kan du nu holde Danmarksferie på en endnu mere spændende måde.

Hjemmesiden blev 6.7.2022 præsenteret i tv-nyhederne som årets nye ‘app’: Testet med succes af voksne og børn; et sommerferie hit for hele familien.

Lex dk Store Bavnehøj Marina Aagaard blog rejse Danmarksferie

Lex dk

Opdag mere af Danmark – nyt gratis site viser vej til mere end 50.000 steder i Danmark 

Kender du situationen? Du står foran et gammelt hus, et spændende naturområde eller en gravhøj – og bliver nysgerrig efter at vide mere:

Hvorfor ser det ud, som det gør? Hvad er det særligt interessante her? Og er der flere lignende steder i området, som jeg også kunne besøge?

Hvad enten man vil fordybe sig eller blot skaffe hurtig information om statuen på torvet, kirken i landsbyen eller det nærliggende skovområde, hvor man bor eller holder ferie – så er der viden at hente:

Fra og med i dag kan man hente information om mere end 50.000 steder over hele Danmark på lex.dk.

Danmarks nationalleksikon offentliggør lige op til ferien et interaktivt kort, hvor man fra sin mobil, tablet eller pc kan klikke sig ind og læse om det område, man er i netop nu.

”Du behøver hverken at registrere dig eller tegne abonnement – alle kan bruge det interaktive kort på lex.dk helt frit”, fortæller chefredaktør Niels Elers Koch og fortsætter ”med alle artiklerne fra det omfattende værk Trap Danmark, hvor ca. 1.400 fageksperter har beskrevet alle dele af nationen, er Danmark nu det mest velbeskrevne land i verden. Hver en større by, hvert fredet hus eller fortidsminde og alle væsentlige naturområder er fx beskrevet.”

Zoom ind på mere end 50.000 steder i Danmark

Lex dk interaktivt kortMan skal ind på siden og scrolle lidt ned til ovenstående overskrift. Under den står der Klik på kortet og herefter kan man zoome ind på steder og artikler fra hele Danmark.

Det giver et overblik over, hvor mange interessepunkter, der er lige i nærheden. Selv fandt jeg blandt andet Store Bavnehøj (de to fotos), der ligger lige på bygrænsen til Rønde i mit nabolag.

Siden er alle tiders, selvom den er lidt ‘tung’ fx skal man efter læsning af et punkt tilbage til hovedsiden for at få kortet frem og de andre punkter vist igen.

Underholdende og nyttig viden til ferien

Man kan søge viden om konkrete steders historie, natur og geografi, men også viden på tværs af alle landets 98 kommuner om både natur og landskab, historie, kultur, byerne samt samfund og erhverv. Hvad enten man interesserer sig for lokale medier, oldtidshistorien, politik, søer eller byarkitektur, er der fakta at finde.
Udover indholdet fra Trap Danmark kan man også finde andre samlinger af viden om bronzealderens arkæologi eller fredede bygninger og fredede fortidsminder.

Kortet kan findes på lex.dk, og det er gratis at bruge.

Jeg giver Niels Elers Koch ret: Det er et storslået og generøst site til glæde for alle, der ønsker at søge viden om Danmark.

En folkegave til flere hundrede millioner og den første store udvidelse af indholdet på lex.dk.

Trap Danmark er finansieret af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. Lex.dk er finansieret i 2022-25 med en bevilling fra Kulturministeriet samt tilskud fra Augustinus Fonden, Louis-Hansens Fond, Novo Nordisk Fonden og TrygFonden.

På lex.dk finder man også Trap Danmark 6. udgave, som udkommer i perioden 2015-22. Trap Danmark er et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark. Man finder for de enkelte steder i landet og for landet som helhed – den væsentligste viden om geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark 6. udgave udkommer trykt i 34 bind og 98 kommunebøger samt på trap.lex.dk. Den digitale udgave er beriget med både stedbeskrivelser, billeder, kort og illustrationer fra databaser hos Nationalmuseet, Det Kgl. Bibliotek, Slots- og Kulturstyrelsen og Rigsarkivet samt Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.
Redaktionen på Trap Danmark arbejder løbende med at tilføje steder og viden.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yaw squat to crab: Core og mobility fitness