Danskernes sundhed: Går det? Trives vi? Sundhedsprofil 2021

Træning i nyt træningstøj: Form og funktion test

Reklame for Hunkemöller: Test af sporttøj og rabatkode.

Kan et lingerifirma lave sportstøj? Det er et godt spørgsmål, som jeg fik mulighed for at undersøge, da en af Europas største forhandlere af bodywear til kvinder tog kontakt.

Overraskende. Måske er der i en tid med fokus på diversitet interesse for knapt så unge trænings-modeller?! Fint nok med mig. Jeg er klar til en test, og viser gerne, at træning – og tight træningstøj – også er for voksne. Bare fordi man er fyrre (plus plus plus) og (tynd)fed, er man ikke færdig.

Nyt træningstøj form og funktion test i træning Marina Aagaard blog fitness

Nyt træningstøj

Man ved, hvad man ved. Og man har vel sine favoritter, når det gælder sportstøj og sportssko. Nu er der imidlertid kommet en ny spiller på banen. Med firmaets baggrund burde der være fornuftige forudsætninger for at producere sportstoppe og beklædning i interessant design. Men hvordan går det, når det hollandske træningstøj bliver udsat for en test af form og funktion?

Her tester jeg det under fire slags træning i det lokale foreningsfitnesscenter.

Running

Løb har i evigheder været på Top 3 listen over danskernes foretrukne motionsformer. Jeg er uddannet løbeinstruktør, men løber for det meste bare selv for at forbedre grundformen. 2-3 gange om ugen året rundt. Hvis vejret er for dårligt, så også inde på løbebånd selvom det langt fra er det samme.

Her tester jeg træningstøj, dvs. “Run Baby Run” gear Hunkemöller løbejakke og tights.
Derunder en beige, leopardplettet, HKMX sports-bh med middel støtte.
Nysgerrige kan se mere (under)tøj på rabatkoder siden.

  • Løb på løbebånd.
  • Gang på løbebånd.

Gym & Fitness

Gym og Fitness (træning) er to sider af samme sag, men nogen tænker nok på gym som noget i et gym, et træningscenter eller en styrkeafdeling fx med vægte og udstyr, og Fitness (træning) som noget, der foregår hjemme, inde eller ude, med kropsvægt og evt. småredskaber. Derfor denne opdeling i overskriften. Her fokus på gym træning – med øvelser, som jeg bruger i personlig træning.

Jeg tester træningsbukser til fitnessbrug HKMX Oh My Squat leggings.

  • Hængende benløft, toes to bar (hoved bør være oppe …).
  • Hængende knæløft med twist.
  • Kropshævning, med og uden assist fx hjælp op, sænk ned.

Fitness & Gym

Træning (fitness) eller fysisk træning dækker mere målrettet træning end fx motion. Der er ofte et klart mål om bedre helbred, bedre præstationsevne eller ændret kropskomposition; større muskler og/eller mindre kropsfedt. Til det formål findes der uendeligt mange metoder og øvelser. Fitness træning bliver aldrig kedeligt eller rettere: Fitness træning (hjemme – inde og ude – eller i center) kan altid varieres.

Her tester jeg tights og en af flere træningstoppe, HKMX sports-bh med middel støtte:

  • Alternating superman; høj planke krydsløft.
  • Scorpion.
  • Kick-through.

Yoga/pilates

Yoga er evigt aktuel træning for stort set alle, for der er mange genrer og øvelser på ethvert niveau; især for bevægelighed og styrkeudholdenhed (i avanceret yoga). Pilates, stationær muskeltræning, er især målrettet coretræning på forskellige måder; nogen bedre end andre.

Jeg underviser af og til i yoga og var en overgang vikar i pilates. Yoga solhilsenen er en genial multi-muskel øvelse, der kan bruges til hurtig træning på rejser; stræk og bøj og ned og op, så har man rørt kroppen godt og alsidigt på kort tid.

Her tester jeg træningsbukser, løbe – og squat tights aka leggings, under mobility træning:

  • Downward-facing dog.
  • Hase sandwich stræk.
  • Straddle lyske stræk.

Nyt træningstøj test resultat

Tøjet overrasker positivt, fordi det fungerer, selvom HKMX brandet er helt nyt indenfor fitnesstøj. Tøjet sidder til uden at begrænse bevægelse og det føles godt på. Så langt, så godt. Forude venter tests af længerevarende brug og look efter vask.

 

Hunkemöller, der tidligere hed Hunkemöller Lexis, efter de to grundlæggere Wilhelm Hunkemöller og Josephina Lexis, er en hollandsk lingerikæde med hovedkontor i Hilversum, Holland. Udover online shop er der mere end 600 fysiske butikker i Europa – heraf 40 i Danmark – og Mellemøsten.
Hunkemöller tilbyder også tøj i kategorien Sustainable, bæredygtige produkter. Det inkluderer køb af bomuld via Better Cotton Initiative (BCI), bl.a. bedre miljøforhold, og brug af certificerede materialer såsom genanvendt nylon og genanvendt polyester samt bæredygtig viskose, der belaster miljøet mindre. Fx HKMX Run Baby Run jakke (se fotos) fremstillet af 88 % genanvendt polyester.

Til andre, der er nysgerrige og kunne tænke sig at prøve sportstøj, fitness, løb, træning og yoga/pilates, fra uventet kant, er øverst et link til Hunkemöllers side med rabatkoder.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskernes sundhed: Går det? Trives vi? Sundhedsprofil 2021