Biltur fra DK til CZ: Djursland Tjekkiet i bil

Ugen der gik 41 2021: PT, SUP, 13 og CZ

Medio oktober. Grå dage, men også skønne dage med sol. Ugen starter med personlig træning i Aarhus. Ugen slutter med starten på et ophold sydpå.

Ugen der gik 42 2021 Marina Aagaard blogMinkkommissionen er i gang. Det er i medierne de fleste dage. Hvad skete der egentlig, da Mette sagde “De mink skal dø”? En god nyhed er, at aktuelt er 76 % af danskerne vaccineret; det er stærkt i forhold til andre lande. En anden god nyhed er, at torsdag ophæves alle rejserestriktioner og fremadrettet bliver rejsekortet ikke farvelagt ud fra coronasmitte.

Ugen der gik 41 2021 Marina Aagaard blogOnsdag: Sidste dag med coronafarvet rejsekort (JP 13.10.21).

Ugen der gik 41 2021

Mandag

Op klokken 5.

Til Aarhus; personlig træning

Hjem. Også til møde i Aarhus:

11:30-13:00 sådan cirka.

Hjem igen. Arbejde lidt.

Til foreningsfitnesscenteret:

40 minutters bentræning – 4 x 10 squat, 4 x 16 lunge, 1 x 1SLDL

Jeg laver åndedrætstræning:

3 minutters restorative breathing, circular breathing, dybe indåndinger og udåndinger. To gange i træk, fordi program ikke virker.

4 minutters flexibility breathing, indånd, udånd, ekstra udånding og hold vejr. App er blevet ‘repareret’, så det virker.

En ven kommer på besøg. Henrik og han spiser danske bøffer, jeg får laks. Dertil hjemmelavede pommes frites og tomater og hvidløg i ovn.

Vi ser Netflix (nyt på vores matrikel) film: Bruce et eller andet om skotsk konge. Halvvejs går ven og vi slukker … (må fortsætte en anden gang).

I seng ved 22:30f-tiden.

Tirsdag

Op ved 7-tiden.

Til Egå, Surfline. Kl. 9:00. En ven fra ‘gamle dage’ har inviteret på ‘SUP date’:

Han finder grej til mig og to rigtige (faste) Aztron SUP boards.

Vi kører til den nærliggende Skæring Strand og vejret og landskabet, vandskabet, er fuldstændig fabelagtigt.

Høj sol, svag vind og kun lette krusninger på vandet. Vi padler langs kysten – et godt stykke ude, fordi der er lavt vand – ca. 1½ km den ene vej, en pause på bredden, og så retur igen.

XS!

Retur til Surfline og rundvisning i superbutikken, der er fuld af udstyr til skiløb og vandsport. Mine tænder løber i vand, men jeg holder igen … af økonomiske årsager. Jeg forhører mig dog om våddragt, fordi ven mener, at sådan en bør alle have!
Den kan fås for under 2000 kroner og jeg spørger til relevant størrelse til mig?

Han kigger indeni min dragt; “størrelse XS”. Jeg tænker “så var der ikke noget at sige til, at det (igen) var helt afsindigt vanskeligt at få den dragt på”. Han siger: “Kunne du virkelig være i den? Den skal nok være større …”. Tak for i dag.

Hjemme igen: Der skal være online firmatræning i dag og jeg rigger til, men bliver varslet om, at de faste deltagere er ude. Jeg venter i 20 minutter, men det bliver ikke til noget, så jeg pakker udstyret sammen og går tilbage til arbejdet.

Disse dage går med forberedelser til Bogforum. Der er deadline på programinformationer, PR-materialer og bogtryk.

Sidst på eftermiddag. Henrik går med Rex, mens jeg løber 5 km, i Ringelmose Skov – indgang fra den anden ende. En magisk efterårsaften.

Hjemme igen. Jeg laver carpaccio salat … men Henrik kommer alligevel til og laver saltmandler.

Åndedrætstræning:

3 minutters restorative breathing, circular breathing, dybe indåndinger og udåndinger. To gange i træk, fordi program ikke virker.

4 minutters flexibility breathing, indånd, udånd, ekstra udånding og hold vejr.

I seng 22:00. Fint nok, men …

Onsdag

Vågner før vækkeuret, lidt før 5:00.

Op klokken 5:30.

Svarer på mails med mere.

Kører til Aarhus, fitnessX Viby, og underviser i Dance.

Forbi byen efter min nye bestilte mobil, iPhone 13 (forhåbentligt et heldigt tal), mit nye musikanlæg-kamera-notesblok-og-kalender-vidunder – dyr, men funktionel …

Jeg får en rystende oplevelse – og hermed en advarsel til alle andre mobilkøbere:

Mobil forsikring fidus

I YouSee butikken får jeg at vide, da jeg skal hente min mobil: “Jeg skal låne dit kreditkort, pas eller kørekort og så skal du skrive din underskrift her.” Jeg gør naturligvis som adspurgt, for at kunne få udleveret mobilen. Fra den skranke i bagenden i butikken, går vi ned i den forreste del af butikken til en ny skranke. Her får jeg at vide, at der for 1 kr. er en måneds forsikring på telefonen fx hvis den tabes. Derefter koster det 199 DKK om måneden. Det siger jeg, at det skal jeg ikke have, men gerne den første måned. Så betaler jeg telefonen og går ud af butikken.
Da jeg kommer hjem, pakker jeg telefonen ud og papiret der blev printet. På papiret kan jeg se, at det er en kontrakt på forsikring, En forsikring jeg ikke har bestilt, men hvad værre er: På kontrakten er min underskrift blevet kopieret ind. Det tangerer nærmest dokumentfalsk fra butikkens side og jeg overvejer lige nu, hvad mit næste skridt skal være. Mit første skridt var, at gå ind og afmelde forsikringen øjeblikkeligt.

Hjem til forældre, jeg kører dem til styrketræning i et lokalt træningscenter og så en kort gåtur med mor.

Så til søster, løbe 8 km blandt marker med udsigt til skov.
Så lave carpaccio salat sammen. Vi spiser nøddemix før og efter.

Hov, åndedrætstræning bliver glemt.

I seng ved 22:00-tiden.

Torsdag

Op klokken 6:00.

Dagen går med mail besvarelser og bogstatus (før Bogforum).

Jeg træner i foreningsfitnesscenteret:

4 x 8 bænkpres, 3 x 10 unilateralt cable press, 3 x 12 renegade row, 3 x 10 horizontal row (maskin-) og 3 x 10 push press plus 3 x 10 roll to stand to jump.

Henrik henter thai mad hos en food truck på torvet:

Vi får tempura rejer, mini-forårsruller og hhv. kylling med cashew og ris og oksekød med nudler.

I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 6-tiden.

Jeg kører til Ørnereden og går og jogger på trappen:

30 x 2 x 121. O.k. (Men det er for længe siden sidst og mine lægge lider vildt af DOMS, forsinket muskelømhed, de næste tre dage, jeg vralter af sted).

Der er selskab af en anden trappetræner (en boksetræner måske). Desuden er der over 100 unge på pladsen. De lægger make-up og klæder om og det ser ud til, at de gør klar til en form for horrorfilm; der er i alle tilfælde rigeligt med blod og zombie make-up. Interessant.

Dagen er hyper-travl.

Møde med Totalkredit, der skal vurdere huset mht. låneomlægning.

Ellers går det meste af dagen med bog-bestilling og tre måneders bilagssortering til regnskabsfirma. Og jeg er sideløbende i gang med at vaske og pakke rejsetaske.

Henrik foreslår, at vi går ud og spiser på Kaløvig Badehotel. Egentlig har jeg ikke tid, men er let at lokke med, så vi tager af sted (dvs. at jeg går med Rex over golfbanen).

Retterne venter længe på sig, til gengæld er de lækre igen:
Henrik får jordskokkesuppe med hvid fisk og dernæst mørbrad med fritter. Jeg får laks med rygeostcreme og marineret agurk. Dernæst Mols tatar med fritter. Vi får et glas hvidvin og et glas rødvin. Og så hjem.

Hov, åndedrætstræning bliver for sent igen, igen.

I seng ved 22-tiden. Vi drikker varm Cocio Classic, men desværre virker det ikke søvndyssende nok; en afbrudt søvn, øv-øv.

Lørdag

Op klokken 5:00.

I bad. Pakke færdigt. Henrik hjælper med diverse og en kørekop plus en lille madpakke med bananer, peanuts og mandler.

Afsted – solo – kl. 06:20.

Jeg kører, kører og kører sydpå; en biltur fra DK til CZ. Navigationen siger ETA 15:23 – 9 timer senere. Først henter jeg en masse tid, men så går der endnu mere tid til i tre gange lang ‘stau’ på autobahn.

Jeg anbefaler, at bilister på langfart står ud og strækker benene hver anden time, men jeg har travlt og holder selv kun to stop – Rastestelle lige syd for grænsen, 5 minutter, og Tankstelle Zweidorfer Holz Süd Ander A2 richtung Berlin, næsten 25 minutter bl.a. fordi en ubetænksom hollænder parkerer sin bil ved standeren og går ind for at købe ind, mens andre holder i kø …

15:50, 9½ time senere er jeg fremme ved hotellet.

Check-in

Jeg checker in. Kigger op mod loftet. Det er fint.

Pakker det vigtigste ud. Kigger forbi sygeplejerske kontoret og bestiller tid til et lægetjek – det er jo et kursted. Tiden bliver mandag. Så der er et par dage, hvor jeg kan køre “på slap line”.

Går tur i byen, Karlovy Vary (Karlsbad) fra 16:30-18:30. Først synes jeg, at det er en ret kedelig lille by, men jeg går og går og der bliver ved med at dukke flere flotte gamle bygninger frem.
Jeg drejer rundt så mange gange for at fotografere, at jeg mister orienteringen, så til sidst må jeg have hjælp af google maps og må småløbe for at nå tilbage til spisning, før det er slut 19:30.

Det er tag-selv-bord plus køkken, hvor kokken udleverer det ønskede:

Jeg får kylling med grøntsager og ris samt blandet salat og oliven og fire ostehapser og kedeligt brød samt en kiwi til dessert. Til maden vand.
Jeg tænker, at der ikke er andet – det er jo et kursted – men jeg havde ikke set, at der var en separat bar, hvor man bestiller, hvis man ønsker det.

Jeg går op på værelset, men går tilbage i baren. For at fejre ankomsten vil jeg denne dag, lørdag, smage et glas tjekkisk hvidvin og rødvin. Good, men ikke great.

Lungetest. Fremgang på alle tre parametre; volumen, indånding, udånding. Endelig.

4 minutters concentration breathing. Ånd ind, hold vejr, ånd ud, hold vejr, hold vejr.

4 minutters power breathing, indånd, udånd, hyperventiler  (uha, der går rod i det), indånd langsomt, udånd langsomt.

Ved 22-tiden til ro.

Søndag

Sent op ved 7-tiden.

Spiser morgenmad kl. 7:30. Kirsebæryoghurt (mmmmhhh) med græskarkerner og så tager jeg et glas med bircher müsli, tror jeg. Det er det desværre ikke. Det er ris a la mande (en ret jeg ikke spiser) med frugtkompot. Uha, ikke dessert til morgenmad. Altså bortset fra pandekager som jeg tager to af ved et uheld. De lever imidlertid ikke op til hjemlig standard, så det bliver de første og sidste to.
Til sidst spiser jeg et æble og en appelsin og drikker to glas orange juice. Det er dagens morgenmad.

Så går jeg i svømmeafdelingen – den er flot – og der svømmer jeg 100 x 10 meter. Monotont, men behageligt. Bagefter 15 minutter i dampbad med lige lovlig lidt damp og dernæst 10 minutter i boblebad.

Jeg tjekker fitnesscenteret, men ligesom i går er der lukket, så det må vente?

Så er jeg klar til frokost!

Der er græskarsuppe. Dejligt. Dernæst får jeg en fajita med kalkun, kål og rødkål; retten ser trist og grå med lilla pletter, men smager meget godt. Dernæst salat med æg og tomat. Til dessert bananstykker og kirsebær i lage. O.k. Dertil vand med citron.

Så går jeg en tur op til og i et udkigstårn på højdedraget Diana. Der er også en kabelbane derop, men jeg foretrækker gåturen. Der er rimelig stejlt, så jeg får lidt motion. Efter turen op i tårnet, går jeg tilbage ned mod byen og går på sightseeing igen. For arkitekturinteresserede er der nok at se – og det er interessant med de varme og kolde kilder, der springer og  bobler ud i byen.

Allerede nu har jeg set nok til at kunne anbefale andre en tur dertil.

Jeg iler tilbage og når, at møde op til aftensmaden fra start kl. 17:30.

Aften

Jeg takker ja til steg, men da jeg ser den (kedelig og med fedtmarmorering), skynder jeg mig at skifte mening til ‘hvid fisk’ (måske kulmule, men betjeningen taler ikke engelsk og kun minimalt tysk, så jeg spørger ikke) og ris med ærter, majs, gulerod og kommen?
Bagefter tager jeg peberfrugt, tomat, oliven salat. Og til efterret to små stykker ost og en rulle, der også er “käse”: En skive ost rullet om flødeost. Det er “fedt” …

For at tage den fede smag går jeg i baren. Der får jeg en lille smagsprøve på den lokale likør, Becherovka, der er meget stærk og med en speciel smag. En mundfuld er nok. I stedet bestiller jeg en aperol spritz (de har den ikke på deres drink kort, men den er åbenbart blevet populær, så den markedsføres med et skilt på disken, 140 kc, hvilket svarer til ca. 45 DKK. Og så et glas tjekkisk hvidvin – og så er det slut.

Jeg skriver lidt og går tidligt i seng ved 21-tiden.

Så gik den uge.
En meget speciel uge.
Med korte ture og en langtur.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Biltur fra DK til CZ: Djursland Tjekkiet i bil