Shoe story: What happens in Vegas sko

Ugen der gik 22 2021: Første stik, Spritz og sol

Ugen der gik 22 2021 Marina Aagaard blogHøj sol på himlen. Gråvejr hvad angår vaccineplanen. Den skrider igen i Danmark. Forsker udtaler, at han ikke forstår, hvorfor man planlægger ud fra overoptimisme.
Først skulle danskerne være vaccineret i juni, så juli, nu august …
I ugens løb diskuterer man de tidligere fravalgte Johnson og Johnson og AstraZeneca vacciner; de er nu tilbage i vaccineplanen – på frivillig basis. En del har skrevet sig op til dem.

Ugen der gik 22 2021

Mandag

Op ved 5-tiden. Henrik er ikke hjemme, så jeg spiser alene.

Jeg tager til Aarhus, personlig træning.

Sætter mig bagefter i solen ved havnekanten, læser i bogen Jytte vender tilbage. Efter en times tid kører jeg 250 meter hen til vaccinationscenteret og bliver vaccineret. Det første stik. Langt om længe.

Ingen kø, ingen andre i syne? Men efter vaccinationen, der forløber fuldstændig smertefrit, skal jeg sidde ned og vente 15 minutter, før jeg skal videre. Jeg bliver vist ind i et langt hvidt rum, der er fuldt af folk med mundbind. De sidder musestille på fire gange fire lange stolerækker og kigger lige frem foran sig. Det er helt uvirkeligt. Som en vild fremtidsfilm.

Efter 15 minutter – “hold selv øje med tiden” – tager jeg hjem igen. Ingen gener, heller ikke de efterfølgende dage, bortset fra en øm overarm.

Hjemme. Går tur med Rex. En ænder og ællinger familie er på tur.

Arbejder lidt. Kører til Grenå i et kort ærinde, retur igen.

Jeg mikrotræner,  4 x 12 armstrækninger. Mere bliver det ikke til.

Ingen Airofit åndedrætstræning. Den er ude af drift igen. Jeg prøver et par gange i løbet af ugen, men uden held. Der skal findes en løsning, for jeg er glad for åndedrætstræning med åndedrætstræner. I stedet: Stå på hænder (støttet) i 3 minutter.

En aftentur med Rex.

I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 6-tiden.

Gåture i morgen og aften på golfbanen med Rex.

Det er den 1. i dag, hvilket normalt er tidspunktet for min nyhedsbrevsudsendelse. Men for første gang i lang tid, når det ikke at blive færdigt, og jeg havde også forventet at kunne bringe en særlig nyhed, men jeg når det ikke. Udsendelsen må blive midt-måned i stedet.

Video optagelser i kælder og redigering i Adobe Premiere.

Det bliver til et par timers kropsvægt træning med en del core træning. Og: 4 x 12 armstrækninger.

Henrik har styrtende travlt, så det bliver hurtig træning og nem aftensmad: Han har købt nogle blandede salater med hjem.

Jeg spiser coleslaw specialsalat og pastasalat med soltørrede tomater og mozzarella. Med kylling, rest fra i går.Og topper op med en proteindrik.

I seng ved 22-tiden.

Onsdag

I nyhederne siger de, at danskerne nu alligevel vil holde ferie i udlandet og sommerhusejerne frygter aflysninger.
De første fyldte fly er sendt af sted til Mallorca og Portugal.

Op ved 5-tiden.

Ved 8-tiden kører jeg mod Aarhus.

Til fitness X. Der er en lang kø op ad trappen; tjek af coronapas.

Jeg kigger ind i funktionel træningsafdelingen. Der hænger et par ringe (arkivfoto), som jeg ikke har hængt i siden lockdown i december.
Jeg tager fat og svinger mig op.

Hurra, det går stadigvæk. 1 minut der og så i gang:

Hold med Dance, God energi. Mobility og Core for faste og nye medlemmer. Skønt at have holdtræning igen.

Jeg føler mig halv-energisk og kører til et højhus med en trappe. Tager 10 x 2 x 271: 5.420 trin.

Hjem. Ser online webinar om trivsel og stress.

En ven kommer forbi. Han og Henrik spiser ribeye og pommes frites. Jeg spiser coleslaw specialsalat og pastasalat med soltørrede tomater og mozzarella. Og topper op med en proteindrik.

Jeg går tur med Rex på golfbanen.

I seng ved 22-tiden.

Torsdag

I nyhederne siger de, at nu bliver Jomfru Ane Gade, bargaden, i Aalborg lukket ned, fordi smitten breder sig. Åbenbart for meget fest for hurtigt.

Op ved 5-tiden.

Tjekker kalenderen. Der skal forberedes foredrag til næste uge; foredrag, der måske, måske ikke bliver til noget, pga. corona.

Skriver og svarer på mails. Også til mor, der har fødselsdag i dag.

Går tur med Rex i regnvejr, det er pludselig vådt og gråt igen. Typisk dansk sommer.

Laver firmatræning online. Samme procedure som hver gang, men igen er forbindelsen ustabil.

Vores coronapas, kviktest, virker endnu, så vi tager i foreningsfitnesscenteret.

Vi har downloadet Corona pas app’en: Den viser – med lidt forsinkelse – grønt, good to go, efter en negativ test (eller hvis man er vaccineret eller immun efter covid-19).

Jeg laver min TGU rutine: 7 TGU, 3 x 16 lunge back, 3 x 16 one-arm swing og 3 x 10 goblet squat.

Så henter vi igen, igen mad fra Tullio. Dvs. Henrik henter og jeg går hjemad med Rex. En tur på landevejen.

Hjemme spiser vi henholdsvis dansk hakkebøf og ovnbagt laks salat.

Ingen åndedrætstræning.

I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden.

Kører til Aarhus Ø, og laver personlig træning. Det starter med let overskyet vejr, men af træningen bliver det blændende solskin. Der er kig til et Mærsk containerskib, et af havenes kæmper, der sejler ud af havnen. Et imponerende syn, ledsaget af dyb motorrumlen og brummen fra de to tætte slæbebåde.

Hjem. Optage et modul i kommende onlinekursus. Det tager noget længere end forventet og lige så lang tid at klippe.

Vi kører et smut til Aarhus og henter afleverer lejebil og henter (ny) brugt bil fra klargøring.

Hjem igen. Dagen går hurtigt. Pludselig er det eftermiddag og Henrik og jeg løber med Rex, ad hver sin rute i dag i Hestehave Skoven. 5,5 km i en horribel tid.

Ingen styrketræning i dag, en svipser.

Ved 18:30-tiden kommer der gæster på besøg, en veninde og hendes søn. Vi får Spritz som velkomstdrink, så jeg skriver et ‘Orange blogindlæg, mens Henrik laver gæstens favoritret: Reje-porre-løg-karry og ris. Supersundt, hvis ikke det svømmede rundt i rigelig fløde. Som ‘topping’ hælder Henrik som noget nyt vodka ud over retten og antænder den. Han er åbenbart blevet inspireret af tjenerens Crepes Suzettes show i The Grill i Hamburg.
Det smager som sædvanligt fortryllende og alle tager 2-3 gange.

Hun og vi skal arbejde næste dag, så vi siger godnat ved 21:30-tiden.

Lørdag 5.6 – Grundlovsdag – og Fars dag

Morgennyhederne handler igen, igen om corona og nu også om rejser: Nu åbner Italien, Tyskland og Østrig (og Slovenien og Rwanda) helt for trafik ind og ud. Vi har ventet på den nyhed, for Tyskland og Italien er feriefavoritter. Endnu en god rejsenyhed: Der bliver igen billige sommer-togrejse-ugekort OG gratis færger til småøerne. Jeg håber, at vi kommer af sted.
En speciel nyhed: Unge vil tilsyneladende også ud at rejse eller i alle tilfælde slippe for evindelige kviktestkøer: Flere lader sig smitte frivilligt. En rådmand fra Aalborg står frem og fraråder kraftigt den ide. Enig, ikke smart, eftersom corona kan give alvorlige følgevirkninger.  

Op ved 6-tiden.

Vi arbejder on-off.

Klokken 9 kører vi forbi Rønde Bibliotek, byens kviktestcenter. Får en test; negativ svaret tikker ind indenfor en ½ time.

Vi kører til Bregnet Kirke, hvor vi blev gift, og går tur i Ringelmose skoven bagved. En fantastisk sommerdag, en afslappet gåtur.

Ved 12-tiden kører jeg forbi Plantorama og køber en fødselsdagsblomst til min mor og en pakke med blandet chokolade til min far. Hjem til dem og vi skulle egentlig træne, men det bliver kun til squats, skrå armstrækning og nogle få TRX rows i køkkenet. Så går jeg en kort og langsom tur med mor, som desværre har det rigtig dårligt af KOL.

Hjem igen – ingen trappeløb i dag.

Hjem til Aarhus

Lige så snart jeg er hjemme, skifter jeg tøj, og så kører Henrik og jeg ind til Aarhus for at møde vores veninde og hendes søn. Vi skal se Verdensbilleder på Store Torv. Henrik bemærker, at det ser ikke imponerende ud og det har han ret i. Vel 2 x 10 standere med 3 posters på hver. Fra henholdsvis udlandet og Aarhus. Men jeg læser teksterne på alle posters og det er meget interessant. Fotografiske detaljer fra den professionelle fotograf, der står for billederne, minder fra hendes rejser, og kendte Aarhusianeres tanker og #aarhusselfies. Rigtig godt.

Dernæst går vi igennem byen, fra havnen (et favoritområde, også springvandet Endless Connection) langs Åen hen til Book1 hostel og MIB Foodcourt, hvor vi spiser.

Igen velsmagende: Jeg vælger igen laks, MIB fries og en grøn salat. Og et glas hvidvin. Bagefter en rabarber trifli. Men hov: Jeg glemte igen et food foto.

Bagefter går vi gennem Mølleparken og Aa-promenaden – hvor der er ret mange mennesker – tilbage til bilerne, der holder parkeret i Navitas et stykke væk.

Vi siger farvel til hinanden og kører hjem.

I seng ved 23-tiden.

Søndag

Op ved 7-tiden.

Vi tager til Kalø Slotsruin – næsten blikstille med en perfekt refleksion af ruinen i vigen – Henrik går med Rex, jeg løber 5,5 km i skoven.

Dernæst kører vi i foreningsfitnesscenteret og træner ½ times tid:

4 x 8-10 bænkpres og 3 x 12 unilateral chest press i kabel. 3 x 10 horizontal row. Ikke alverden, men bedre end ingenting.

Hjem. Vi spiser sen morgenmad med morgenbrød og morgenkage. Det bliver man ikke frisk af, godt det ikke sker særlig tit.

Søndag er vaskedag, men også blogging-dag.

Det betyder, at jeg henfalder til at se på gamle (ferie) billeder i stedet for at få lavet noget fornuftigt.

Foto fra Hyatt Regency Lake Las Vegas. Et ophold i forbindelse med en Mind-body kongres for længe siden, 2011 tror jeg. 

Ferieminde distraktion. Sådan går det af og til.

Ved 18:30-tiden skulle en ven komme på besøg, men det sker ikke, så Henrik spiser rib-eye igen, igen, igen på egen hånd, mens jeg spiser plantefars frikadeller. Dertil spinat og kartoffelmos.

Så går Henrik tur med Rex, mens jeg skriver.

Vi ser lidt tysk krimi-tv.

I seng ved 22-tiden.

 

En okay uge med formidabelt sommervejr og fokus på sommerferie og rejser i medierne.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shoe story: What happens in Vegas sko