Motivation? Citat: Lykken er ikke en færdigret

Plakat plus væg: Plakatvæg aka poster home styling

Plakatvæg Plakat Desenio Rejse Marina Aagaard blog travelVar det noget med plakater på væggen? Nej tak, ikke i øjeblikket. Jeg har huset fuldt af malerier. Ved nærmere eftersyn og eftertanke: Ja tak, fordi huset har jo faktisk et par bare vægge og en plakatvæg præsenterer sig godt, så hvorfor ikke? Jeg agerer indretningsarkitekt og poster postere i privaten: Mission reklame for få-det-nu-fixet-det-der-halvfærdige-hjem-look. 

Plakat på plakaten?

Jeg bliver kontaktet af en repræsentant med noget på plakaten, men jeg har travlt – det er lige før bog deadline – og vi har virkelig husets vægge fuldt besat, tænker jeg i det øjeblik.

Og.

Jeg sætter pris på et præsentabelt hjem, men går ikke vanvittigt meget op i boligindretning:

Vi flyttede.

Vi pakkede tingene ud.

Vi stillede tingene op.

Tingene står (hænger) der endnu.

Kun ved sjældne lejligheder kommer der nyt til. Blandt de ting, der frister er brugskunst og kunst; især billeder som pynter uden at optage plads i rummet.

At der er fyldt på væggene er ikke helt overdrevet. Malerier har vi forholdsvis mange af.

Derudover har jeg en svaghed for fotografier og posters med fotografier: Jeg tiltuskede mig ved et held fire naturbilleder ved en fotosession hos en fotograf og har desuden fået forstørret og indrammet foreløbig fire af Henriks arkitekturfotos.

De sidstnævnte er dog endnu ikke kommet længere end til rammerne.

Og nu må de stille sig op i køen til ophængning …

Lille plakat på væggen der

Fordi. Jeg har kun lige sagt nej tak til plakat forslaget på grund af plads- og tidmangel, men så vandrer blikket over på kontorvæggen, der er bar som en bardisk under corona lockdown: Hjemmets lodrette flader er næsten fyldte, men altså ikke lige på den der væg og faktisk heller ikke på væggen i det andet kontor. Det har jeg ikke tænkt nærmere over, fordi næsen længe har været rettet stift ind mod skærmen.

Trods travlhed slår jeg derfor efter nogle få sekunders efterrationalisering alligevel til. Som en anden gør-det-selv dekoratør går jeg til opgaven med at skabe en såkaldt billedvæg.

Jeg kigger ind på plakat sitet. Der er plakater og atter plakater. Ud over ‘Populære plakater’ er der Sort-hvid, Naturmotiv, Plakater med tekst, Botanik, Fotokunst, Kunstplakater, Plakater til børneværelset, Vintage, Personlige plakater, Køkkenplakater, Iconic photos, Handpicked, Grafisk, Insekter & Dyr, Kort & byer, Illustrationer, Fashion, Studio Collections, Collaborations, Selected by, Space og astronomi … og Guld & Sølv.

Der er nok at vælge imellem, så jeg  kigger DET HELE igennem.

And so the adventure begins.

Desenio And So The Adventure BeginsJeg er vild med at se på billeder og lader mig rive med. ‘Populære plakater’ sektionen overrasker med mere-end-mainstream grafik og fotos. Alligevel cruiser jeg videre, indtil jeg havner ved min umiddelbare favorit ‘Kort og byer’.

I min egen fotodatabase har jeg flere tusinde by-fotos, til gengæld har jeg ingen kort, som jeg er omtrent lige så vild med som globusser. Jeg vælger en håndfuld kort-plakater, men falder så i stedet over nogle flyafgangs-grafikker. Midt i en coronatid giver det et gib i hjertet. De skal blive mine.

Mens vi venter

Optimalt. En plakatvæg, der holder rejsedrømmene vedlige, mens vi venter på at verden går fra rød og forhåbentlig til grøn igen engang om ikke alt for længe.

Jeg udvælger tre plakater, der minder om tre spændende lufthavne, som jeg har besøgt:

AMS – Amsterdam Airport Schiphol (alle tiders lufthavn)

JFK – John F Kennedy Airport, New York

LAX – Los Angeles International Airport

Og en plakat, der går under navnet:

Travel The World

En dekorativ vintage lufthavnstavle med destinationer:

Amsterdam, Berlin, New York, Paris, London, Barcelona, Tokyo, Stockholm, Milano. En påmindelse om, at Tokyo beklageligvis endnu ikke er krydset af på min ‘bucket list‘.

Så er det bare at vælge rammer – og i tråd med mange af hjemmets øvrige rammer falder valget på stål (sølv).

Så langt så godt.

On the wall

Jeg bestiller og i løbet af 2-3 dage dukker plakater og rammer op. De er godt emballerede og plexiglasset, der er let, men ikke ridsefrit, har beskyttelsesfilm på begge sider. Rammesystemet er nemt, så 1-2-3 har jeg monteret det hele. Den svære del er udmålingen, som lige kræver at hjernen omstiller sig til tal i stedet for bogstaver, men det lykkes da efter en enkelt fejlboring og jeg er egentlig rimeligt godt tilfreds med resultatet.

Nu er der en plakatvæg … med plads til vokseværk.

Indtil videre flankeres Desenio plakaterne af tre små print af private fly fotos: Det klassiske vingefoto, et foto af ‘my flight’ rutevisning på entertainment skærm og et flymotor foto – men den trio kan nå at ændre sig mange gange.

Skriften på væggen

Da jeg browser videre i plakatkataloget ser jeg en hel sektion:

‘Plakater med tekst’, now we’re talking.

Om jeg er vild med ord? Det er ikke ordet!

Jeg får lyst til en kæmpestor plakatvæg udelukkende med ord- og citatplakater. Det havde jeg alligevel ikke regnet med. I første omgang lægger jeg nu forsigtigt ud med tre styk, der er helt geniale på grund af deres dobbeltbetydning for mig.

Sætningerne taler direkte til forfattere, inklusive fagbogsforfattere, og da dette rum også bruges til coaching passer disse plakater perfekt:

What’s your story? – kontekstafklaring aka baggrundsviden er aldrig af vejen.

& – kan bruges flabet, “og så?”, men også nysgerrigt udforskende “og … fortæl mere”.

Create your story – storytelling (personlig branding) tæller.

Planeter i rummet

Min næste plakatvæg er allerede på tegnebrættet; jeg har ‘bookmark’eret mine favoritter og skal bare lige have ryddet op på væggene, så der er plads til hvad man kunne kalde Astronomi Art. Jeg har altid været vild med himmelrummet – fra atmosfæren og langt ud i det ydre rum. Og i denne Mars-tid er det klart som Jorden og Månen, at der mindst skal et Mars foto ind i privaten.

Planet Earth

The Moon

Mars

Desenio Earth The Moon Mars

Mere end én billedvæg

Billedvægge. Kendt fra fra reportager fra de designbevidstes hjem. Signalerer ‘råd til en indretningsarkitekt’ eller måske bare ‘in the know’: At man ved, hvordan man får styr over sådan en væg  … med en vis stil.

Da jeg forsker videre på plakatsitet, opdager jeg et større udvalg af færdige løsninger – enten som inspiration til egne små og store billedvægge eller rene ready-to-go pakker; hvor andre har gjort arbejdet og sammensat billedvægge med rammer (rammestørrelser), der harmonerer, og billeder inden for samme tema:

Fotokunst, Grafisk, Illustrationer, Line Art, Naturmotiv, Perfect pair,
Køkken, Dagligstue, Soveværelse, Entré, Børneværelse,
Fashion, Sort-Hvid, Botanisk, Kort og byer
og Mindfulness – her Calm Nature.

Jeg bliver aldrig træt af at se på billeder.

Andre nysgerrige kan se mere på:

www.desenio.dk.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Lykken er ikke en færdigret