Træningsdagbog: Hold styr på træning med workout logbog

Ugen der gik 46 2020: Minkdrab, hjertekig og tv-koks

Af Marina Aagaard, MFT

En vanvittig uge i Danmark.
Også i min kalender …

Smukt, køligt efterårsvejr i Danmark – i alle tilfælde i Aarhus, Randers og Aalborg, hvor jeg befandt mig i ugens løb – mens millioner af mink blev slagtet uden lovhjemmel og en milliarindustri i Danmark svandt ind. Nogen siger, at det er det, der skal til for at stoppe smitten, men lovbrud er “problematisk”.

Ugens ord på live aften-tv: Journalist spørger statsministeren, hvordan hun har det med at begå “uagtsomt minkdrab”, sjovt, hvis ikke det var så tragisk. I løbet af ugen får ministeren som skal tage skraldet øgenavnet “Mink Mogens” og det forlyder, at “han får ingen pels til jul” …

Mink er desværre ikke de eneste, der har det hårdt. Mange danskere er mærkede af corona stress og angst. Den fantastiske tegner Niels Bo Bojesen laver en hjerteskærende avistegning.

I USA nægter Trump stadig at acceptere nederlaget og rygtet siger, at fru Melanie finder det pinligt.

Ugen der gik 46 2020

Ugen starter roligt, men ender med at blive meget hektisk!

Mandag

Op ved 5-tiden.

Til Aarhus. Personlig træning i det fri. Flot morgen, men råkoldt.

Til Aarhus Universitetshospital, Covid-19 drive-in. Test. Ville helst undgå at belaste systemet, men det skal gøres før hospitalsundersøgelse, så nu er jeg tilbage i teltet …

Hjem og arbejde.

Kører til den anden ende af byen. Fra 12-15 til forældre. Går tur med mor. Sightseeing: I kvarteret er der en postkasse med special bemaling.

Hjem.

Vi spiser … et eller andet.

Åndedrætstræning 5 min. med AiroFit.

Aften gåtur med Rex. Det er råkoldt og meget, meget mørkt, kun pandelampen lyser lidt op.

Halvsent i seng.

Tirsdag

Op ved 6-tiden.

Læser og skriver – og forbereder mig.

Ved 11-tiden kører jeg til Aalborg for at undervise på Aalborg Sportshøjskole. Eksamensspørgsmål og boldtræning i rytmik lokalet. I sandhed, TBT, Throwback Tuesday, flashback til gamle dage, hvor jeg tit var i rytmik og på store bolde.

Throwback Thursday eller #TBT er en internettrend, der bruges på sociale medieplatforme som Instagram , Twitter og Facebook. På en torsdag deler brugerne et nostalgisk billede fra en anden æra i deres liv ledsaget af hashtagget #TBT eller #ThrowbackThursday. Throwback Thursday kan tilskrives ethvert foto fra tidligere tider, hvad enten det er barndom, gamle forhold, tidligere ferier, gamle sange eller noget, der giver en “glad og nostalgisk følelse.” (Wikipedia)

Et tidligere slogan på skolen var “Så fuld af liv”. Det er ikke tilfældet i øjeblikket, hvor der er meget stille på gangene på grund af delvis corona-nedlukning.

Retur til Aarhus igen. O.k. moderat trafik på motorvejen.

Jeg kommer lige til spisetid; kylling med ris og rosenkål.

Åndedrætstræning 5 min. med AiroFit.

Halvsent i seng.

Onsdag

Op ved 6-tiden. Faste! Ingen morgenmad. Det er nedtur for mig, morgenmad er (næsten) det, der får mig ud af sengen om morgenen.

Arbejder lidt. Ingen holdtræning i Fitness X i dag. Øv.

Klokken 8:00 kører jeg til Randers.
Kaffe er ikke tilladt før hjerteundersøgelse, så for at minde mig om IKKE at forgribe mig på kørekoppen til hjemturen, foreslår Henrik afmærkning, en fin ide, bortset fra at hverken stickers eller elastik vil blive siddende på koppen.

Klokken 9:00-11:00. På hjerteafdelingen – til måling og CT-scanning af hjertet og kranspulsårerne. Den sidste af flere undersøgelser af hjerte og lunger for at finde ud af, hvorfor jeg har været underligt forpustet siden februar.

Alle undersøgelser har vist, at alt er normalt og endda lidt bedre end normen, blodtryk i dag er 110/60 og i scanneren (imponerende udstyr) ser jeg min hvilepuls svinge helt ned til 40-44 slag i minuttet. Så langt så godt.

Efter undersøgelserne venter jeg en halv time og så bliver jeg kaldt ind. Ganske overraskende får man resultat med det samme: Jeg ser mit hjerte på skærmen –  og det ser ret godt ud, hvis jeg selv skal sige det – bortset fra en fæl lille skygge på den ene kranspulsåre, ufedt fedt. Hjertelægen siger, at det er ingenting, men jeg er i alarm mode. Nu SKAL det koleroltal altså ned (det har altid ligget højt, men fordi de andre værdier er meget lave, har lægen ment at det betød ingenting, hmmm).

Hjem og arbejde, læse og skrive.

Vi spiser rester.

Åndedrætstræning 5 min. med AiroFit.

Tidligt i seng.

Torsdag

Op ved 6-tiden.

Vi arbejder.

Formiddagstur i Kalø Skov, Henrik og Rex går, jeg løber.

Hjemme igen: Klokken 14 ringer telefonen. En god ven fra DGI Nordjylland: Kan du lave fire halv-times motionsprogrammer til TV2 Nord Salto, de skal optages nu på lørdag?

Ja, siger jeg, selvom det er urealistisk. Da røret bliver lagt, går jeg straks i gang med at lave skabeloner til fire halvtimes programmer.

Lidt senere på dagen, får jeg en mail: Programoplæg er blevet ændret til 15-minutters programmer. Pyha, det er mere realistisk, men desværre viser det sig, at der er ingen musik til rådighed, så der skal findes musik, der passer OG er copyright free.

O.k. så. Jeg ændrer skabeloner. Resten af dagen og aftenen bruger jeg på at finde musik på sitet audiojungle: Det er en vanskelig opgave med så kort tid til rådighed og inden musikken er fundet, kan jeg ikke lave programmerne færdige.

Vi tager til Rønde og handler – og ved samme lejlighed tager jeg til byens barber for at blive studset i nakken (til på lørdag), da et forsøg på at få en tid hos min frisør mislykkedes. Desværre misforstår saksesvingeren mig åbenbart og ikke alene bliver jeg studset i nakken, men får også alt hår barberet af på begge sider af hovedet. Lige til at grine af – og det vokser jo ud igen – hvis ikke det lige havde været for de tv-optagelser.

Henrik og jeg skulle have været ude og spise, men det bliver annuleret. I stedet bliver det til en hurtig omgang rester, hvorefter jeg lytter videre. Da klokken er 21 har jeg fundet de 15 numre, der skal bruges. Ikke 100 % perfekte, men heller ikke så ringe. Første heat er overstået.

Ingen åndedrætstræning …

I seng ved 22-tiden.

Fredag d. 13

Op ved 5-tiden.

Til Aarhus. Personlig træning i det fri. Vejret er igen forbløffende godt for at være november og det er mildere end de andre dage.

Jeg skulle have trænet med mor og far, men må aflyse og i stedet hjem og lave programmer.

Men inden jeg når så langt: Finder min bil i en p-kælder med en p-bøde a 795,00. Det er jo fredag d. 13. Men hvorfor? Fordi jeg efter 10 minutters intens tasten, hvor EasyPark app’en nægtede at fungere og blev ved med at spørge efter nummerplade (der var indtastet), blev nødt til at komme videre – og der var ingen automat, hvor man kunne betale med kreditkort. Easy? Absolut ikke, hvilket de fik at vide.

Ellers går dagen med at finde musik og opbygge og øve programmer.

Ingen træning, ingen spisning ude.

Vi spiser take-away fra Restaurant Bag Søjlen. Det er næsten som en genudsendelse: Henrik får igen kød (svinemørbrad) og jeg får fisk, igen lange filet. Til det spiser vi salat; jeg får spidskålsalat med wasabi dressing; det er godt.

Så træner jeg lidt videre – og får også trænet AiroFit åndedrætstræning i fem minutter.

I seng ved 22-tiden.

Lørdag

Op ved 7-tiden.

Jeg øver videre på programmer det meste af formiddagen.

Klokken 12 kører jeg til Aalborg, Nordkraft, for at være der i god tid. Det skulle jeg ikke have gjort. Da jeg møder op, er der ikke et øje og stedet er aflåst.

Så jeg sidder og venter på trappen 1 times tid, indtil der bliver lukket op. Keder jeg mig? Næ, nej, nu får jeg lige lyttet musikken igennem igen, igen.

Vi skal starte kl. 14:30. Men den bliver omkring 15, før vi kommer i gang. Der er en supervisor, to teknikere og to instruktører inklusive undertegnede i et åbent kontorlandskab rigget til med lamper og skærme. Vi instruktører skal på på skift og jeg starter.

Action!

Det hele er forberedt og jeg er klar til at køre 15 minutter non-stop. Desværre stoppes optagelsen tre gange undervejs, der er tekniske problemer, men til sidst lykkes det … men da er min præsentation ikke længere overbevisende.

Min med-instruktør går på og det kører derudaf, mens jeg gør klar i et tilstødende lokale.

Så går jeg på igen. Når lige at være i gang et stykke tid, så stopper optagelse: Kamerabatteriet er dødt????????????? Sådan plejer det ikke at være forsikrer den rolige tekniker mig om. Desværre er der ikke noget opladet batteri, så nu venter vi en rum periode på, at der skal komme både et opladet batteri og et ekstra kamera. Jeg tripper lidt omkring. 30-45 minutter senere fortsætter vi derfra, hvor vi slap. Det går – men mit flow er brudt. Nu er der en ekstra hjælper til stede i lokalet, så der er aktivitet i baggrund, mens jeg fokuserer hårdt på kameraet til sidste minut.

Min med-instruktør går på og det kører derudaf, mens jeg gør klar i et tilstødende lokale.

Så går jeg på igen.  Jeg når halvvejs igennem. Så stopper optagelsen. Kameraet er overophedet, får jeg at vide. Vi venter lidt, mens der bliver skiftet kamera. Så går jeg i gang igen, men starter øvelsen for sent – har svært ved at høre musikken i monitoren – og min ellers udmærkede balanceserie går på tværs af musik og pauser, så stilen er dårlig. Men da vi nu er meget forsinkede og jeg har en bagkant, siger jeg “o.k.”, selvom jeg nok burde have bedt om at få sekvensen taget om.

Min med-instruktør går på og det kører derudaf, mens jeg gør klar i et tilstødende lokale.

Så går jeg på for sidste gang. Det er sent og alle vil hjem, alligevel forsøger jeg at holde fokus, men det passer ikke 100 % med musikken. Skuffende, for det er gode numre her til finalen. Men efter 15 minutter: “It’s a wrap” og vi stopper.

Ups!

Som ofte før glemmer jeg at fotografere aktiviteter (der er lidt ud over det sædvanlige) og sørge for (at andre tager) “selfies”. I stedet er her over et billede som mobilen nok tog, da jeg gemte den af vejen i tasken.

Det var det. Det gik. Men for en, der foretrækker perfektion og samhørighed mellem musik og øvelser, er det forstemmende. Når programmerne ruller hen over skærmen, er det eneste der står tilbage, at min del af programmerne er famlende og ude af sync. Arggghhh. Øvelserne er dog gode nok og hvis klipperne er dygtige, går det nok lige.

Trods invitation til spisning takker jeg nej, jeg har lovet Henrik, at vi skal ud at spise, så jeg iler af sted mod bilen, stadig optimistisk.

Men på vej sydpå ad motorvejen får jeg af Henrik at vide, at vores reservation kan ikke flyttes og vi kan heller ikke få bord andre steder. Øv. Så jeg bliver dirigeret til Randers for at hente Bones Spare Ribs til Henrik og salat til mig og så retur på landevejen og hjem, hvor vi spiser ved 20-21-tiden.

Sent i seng.

Søndag

Op ved 8-tiden. For sent.

Nyhederne viser, at Trump endelig indirekte “erkender at have tabt, men kun fordi oppositionen har snydt” …

Morgenmad og skovtur, Henrik og Rex går, jeg løber, i Ringelmose Skov. I dag ind ad en anden indgang, en førstegangsoplevelse.

Så tager vi IKKE som ellers planlagt til træning i foreningsfitnesscenteret. I stedet går vi i kælderen:

Jeg sjipper et par minutter og laver min go-to kettlebell rutine:
8 TGU, 3 x 16 back-lunge, 3 x 16 1-arms swing. Ingen goblet squat, men 4 x 8 pull-up.

En ven kommer med pizza (bresaola til mig): Ingen anti-inflammatorisk menu i dag!

Vi ser tv om ugen der gik på danske minkfarme og verdens største minkauktion Kopenhagen Fur (indtil denne uge), en sørgelig udsendelse.

Jeg går på kontoret og skriver lidt og ringer til “de gamle”.
Så ser vi en Mission Impossible film, vist den nyeste.

Sent i seng.

Sikken en uge.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsdagbog: Hold styr på træning med workout logbog