Vesterhavet: Vild med himmel og vildt hav

Rex Aagaard: En hund efter hundefoder

Af Rex Aagaard

Bloggeren? Hun skriver og skriver, men hvad med tests?
Nu har jeg selv lavet en aftale om en fodertest, vuf, vuf!

Hundefoder Foder test Rex Marina Aagaard blogUden mad og drikke duer helten hunden ikke!

Jeg, Rex Aagaard, føler mig kvalificeret til at udføre en test, for jeg har efterhånden prøvet mange forskellige slags hundefoder. Fordi min madmor køber lidt af hvert. Både det dyre på tilbud og det billige! Det meste glider ned, selvom der har været mærker jeg ikke har været så vild med.

Jeg er naturligvis ikke kræsen, men jeg rører ikke ved noget, som smager dårligt eller giver problemer med maven. Det er ikke alt foder, der passer til mig og min særlige race – den perfekte blanding af en alaskan malamut og en schæfer – men nu tager jeg chancen og tester det her. Ifølge hjemmesiden er det tilpasset den enkelte race, men mon ikke det går.

Efter lige at have orienteret mig på hjemmesiden lyder Bellfor som et fornuftigt valg. Foderproducenter gennem 30 år og foder udviklet i samarbejde med dyrlæge og dyreernæringsekspert. Jeg takker ja til en testpakke.

Bellfor bidrager til beskyttelsen af miljøet – det påvirker også min beslutning – gennem tre ting:

  • Lokale tyske leverandører (i stedet for lam fra New Zealand eller gås fra Canada); undgår lange transportveje og relateret ressourceforbrug og udstødningsgasser.
  • Miljøvenlig og genanvendelig emballage sikrer optimal beskyttelse af foderet og aflaster samtidig miljøet.
  • Laver også insektbaseret foder; forbruger i sammenligning med dyrebaseret foder mindre plads og energi – og ingen udledning drivhusgasser.

Hundefoder goodie bag

Der kom pakken jo. 1, 2, 3 så er den åben og hvad er det?

Fitness riegel, fitness kiks aka godbidder af en betragtelig størrelse; til hunde, der dyrker udholdenhedssport (og jagt). Nu dyrker jeg selv mest eksplosiv sprinttræning og moderat-intensiv cardio, så dem venter jeg lige med. De er også fulde af insekter, som skulle være supersundt, men jeg er jo ikke på Noma, vel? Måske skal jeg bare vænne mig til den ekstra fede smag. Nu må vi se.

Freiland-Happen, små bløde frilandssnacks med blandt andet kylling, de ser interessante ud; minder lidt om vingummibamser; de er søde, men altså rimeligt små. Men hov, de smager jo forbløffende godt. Haps, haps, happen.

Der er tre slags foder her i pakken Wiesen-Schmaus med kylling, Wildbach-Schmaus med laks og ørred og Fleisch Plus. Heldigvis er kylling og laks mine favoritter; jeg slikker mig om snuden og snuser lige en ekstra gang.

God appetit

Duftoplevelsen er i orden, jeg er klar til dagens ret. Jeg starter med Wiesen-Schmaus i dag. “Siger du lige værsgod, Marina, bare for en god ordens skyld.”

“Værsgod”. 20 millisekunder senere: Knas, knas, knas.

Få minutter senere: Så er skålen renslikket. Det gled lige ned. Jeg testspiser tørfoderet alene, det går fint, og også med vådfoder, som lige giver et ekstra pift.

Fin smag og ingen bøvl med maven. Jeg fortsætter hundefoder testen.

Efter en uges tid: Jeg tester Fleisch Plus, der er deluxe udgaven – med ekstra kød – passende for en Rex. Det her Plus foder er guf og det forsvinder som dug for solen. ½ kilo per dag; lige tilpas!

Fodermængde
Hundens vægt 1–5 kg 5–10 kg 10–25 kg 25–35 kg 35–45 kg 45–60 kg
Fodermængde pr. dag 50–110 g 110–160 g 160–290 g 290–370 g 370–450 g 450–570 g

 

På Bellfor hjemmesiden læser jeg, at alle de kødtyper, der bruges i deres hundefoder minder om ulvenes (mine forfædres) naturlige proteinkilder: De proteinkilder giver lav risiko for allergi, fordi aminosyreprofilerne tolereres godt af hunde. Der bruges kun naturlige ingredienser med alle vigtige næringsstoffer og kun kød af fødevarekvalitet – ingen kødaffald eller animalske biprodukter. Vuf!

Alle hunderacer nedstammer fra ulven, den grå ulv, så der er i dag mange hunde, der ligner ulven en del. Alaskan Malamute, der er en af verdens ældste racer, ligner dog ulven i særlig grad, især hvad angår væremåde og udseende: Racen er især kendt for at være rolig, social og meget hårdtarbejdende. Vuf. Vuf. Vuf.

Nå. Så slap den pose foder med høns også op. Jeg må have noget laks.

Godkendt

Efter et par ugers testning siger smagsløgene og maven god for Bellfor hundefoder. Det kan godt komme på kostplanen hos mig – en sund og rask hund – og tilsyneladende også hos de af mine venner, der døjer med allergi og lignende, og derfor har behov for glutenfrie, allergivenlige menuer og måske endda kosttilskud.

Læs mere:

Dk.Bellfor.info

Bellfor foder koncept

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vesterhavet: Vild med himmel og vildt hav