Budget ferie: 10 tips til billige rejser

Teufelsberg street art: Giga graffiti og murmaleri

Af Marina Aagaard, MFT

Super location, radar ruin, på Teufelsberg, Berlin. XL outdoor og indoor graffiti galleri. To fotoentusiaster går amok. På jagt efter street art med kameraer og smartphones. 

Teufelsberg Street art foto kunst Marina Aagaard blog travel rejseEfterfølgende kan man godt se, at den dør burde have været lukket …
Men kontraster er selvfølgelig også godt.

Teufelsberg Street art foto kunst Marina Aagaard blog travel rejseKaotisk mix af ruiner, storbyjungle, tagging, graffiti, streetart og murmaleri, stor, stor kunst.

Teufelsberg street art

Her er udvalgte kunst snapshots.

En af mine favoritter på grund af  space temaet, intensiteten, kompositionen og farverne,
sort (ikke-farve, fravær af lys), pink, lilla og blå. Like!

Superflot detaljeret heavy metal cover look-a-like kunst a la Iron Maiden pladeomslag.
Underlægningsmusik:
When the Wild Wind BlowsNumber Of The Beast eller Fear of The Dark.

Alles Leid der Menschen kommt vom Menschen.
Seneca

Lucius Annaeus Seneca, kaldet Seneca den yngre, romersk filosof, dramatiker, naturforsker, statsmand og som stoik (stoicisme, stoisk ro) en af ​​de mest læste forfattere i sin tid. Hans taler, der gjorde ham berømt, er gået tabt. Fra år 49 var han hovedlæreren for den fremtidige kejser Nero.

Døden er ikke min kop te, men kranier er.

Fantastiske farver og kompositioner.

Lemmy R.I.P. White Line Fever, Sympathy for the Devil, I don’t believe a word. Genial ‘growl’.

Se mere:

Teufelsberg Berlin

The Conversation: Coronavirus murals

Street art search

Kolossal: Hvad er forskellen på graffiti og street art

Street Art Cities

Teufelsberg historie (Wikipedia)

Teufelsberg er en menneskeskabt bakke, skabt i 20 år efter Anden Verdenskrig ved at flytte cirka 75 millioner kubikmeter (98 millioner kubikfod) murbrukker og affald fra Berlin.

Efter aftale i Stor-Berlin (for alle fire sektorer i Berlin) blev der i september 1948 dannet separate parlamenter og magistrater (tysk: Magistrat von Groß-Berlin; bystyre) for Øst- og Vest-Berlin. Dette afsluttede også meget af samarbejdet mellem Vest-Berlin og staten Brandenburg, der omgiver Vest-Berlin i Nord, Vest og Syd.

Mens en del af murbrokkerne fra ødelagte kvarterer i Østberlin blev deponeret uden for bygrænsen, måtte alt affald fra Vest-Berlin dumpes inden for den vestlige grænse. På grund af manglen på brændstof i Vest-Berlin stoppede murbrokketransporten under Berlin-blokaden.

Selvom der er mange lignende menneskeskabte murbrokker i Tyskland (se Schuttberg) og andre krigshærgede byer i Europa, er Teufelsberg unik, idet det aldrig afsluttede nazistiske militær-tekniske kollegium (Wehrtechnische Fakultät) designet af Albert Speer ligger begravet under bakken. De allierede forsøgte at bruge sprængstoffer til at nedrivne skolen, men den var så robust, at det blev lettere at dække det med affald. I juni 1950 besluttede West Berlin Magistrate at åbne en ny bortskaffelse af affald på dette sted. Bortskaffelsen var planlagt til 12 millioner kubikmeter (16 millioner kubikfod).

Der kom i gennemsnit 600 lastbiler dagligt med 6.800 kubikmeter (8.900 kubikfod) affald. Den 14. november 1957 ankom ti millioner kubikmeter. Stedet blev lukket for dumping i 1972 og efterlod ca. 26 millioner kubikmeter (34 millioner kubikfod) affald og i mindre grad bygningsaffald. Senatet i (Vest) Berlin valgte at plante grønne planter på bakken som et forskønnelsesprojekt.

Teufelsberg har været location for flere nylige film og tv-programmer, såsom The Gamblers, Covert Affairs (anden sæson-episode med titlen “Uberlin”) og We Are the Night, hvor finalen finder sted på Teufelsberg

Street art

Gadekunst er uofficiel og uafhængig visuel kunst skabt på offentlige steder, synligt for offentligheden. Street art, gadekunst, er forbundet med udtrykkene “uafhængig kunst”, “postgraffiti”, “neo-graffiti” og guerrilla kunst (Wikipedia).

Graffiti

Graffiti (både ental og flertal; ental graffito er meget sjældent på engelsk undtagen i arkæologi) er skrivning eller tegninger lavet på en væg eller anden overflade, normalt uden tilladelse og offentligt. Graffiti spænder fra enkle skriftlige ord til detaljerede vægmalerier og har eksisteret siden antikken, med eksempler der går tilbage til det gamle Egypten, det gamle Grækenland og det romerske imperium (Wikipedia).

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Budget ferie: 10 tips til billige rejser