Ugen der gik 35 2019: AAR, OSL og SØNK

Motivation? Citat: På begynderstadiet …

Af Marina Aagaard, MFT

Man skal jo starte et sted. 
Ligesom alle de andre.

Driller det?
Det sker også for andre.
Man må kravle før man kan gå …

… og begynderstadiet er et sted fuldt af muligheder.

Every artist was first an amateur.
Ralph Waldo Emerson
Amerikansk digter, 1803-1882

Motivation Quote Artist_Amateau_Ralph_Waldo_Emerson

Enhver kunster var først amatør.

Der er  håb forude …

Al begyndelse er ikke nødvendigvis svær, tværtimod viser det sig, at mangt og meget hurtigt mestres, men altså ikke alt og det er jo rart at vide.
Stor kunst [professionelt arbejde] kræver en stor/større/længerevarende indsats.

God dag, uge, måned, år.


Amatør definition (Wikipedia):

En amatør (af lat. amare, elske) betegner et menneske med lidenskabelig eller kærlighedsfuld tilgang til et område i livet – f.eks. et fag- eller kunstområde, som mest finder sted i fritiden og derfor er en hobby. På denne vis adskiller en amatør sig fra en professionel, eller en som sigter mod at blive professionel, der har til formål at leve af sin gerning.

Da en amatør i ordets betydning har lidenskaben og ikke levevejen som sit primære fokus, og ikke som den professionelle må efterleve samfundets minimumsstandarder og regler på området, har amatøren ofte mindre almen anerkendt erfaring med arbejdet end den professionelle. Ordet “amatør” bruges derfor ofte (nedsættende) om et menneske, som menes ikke at gøre sin opgave godt nok, men er ikke i sig selv en definition på lav arbejdsmæssig eller kunstnerisk kvalitet, lav etik eller mangel på disciplin.

Snarere end at indrømme uvidenhed eller inkompetence (af mange fejlagtigt antaget at være permanent tilstande), er det samtidig blevet almindeligt at undskylde eget dårligt udførte arbejde eller ringe formåen eller talent med brugen af ordet “amatør”.


Definition professionel (Wikipedia)
Professionel (af latin “professio”: levevej, erhverv, næring; branche; håndtering, bestilling, profession; fag). Som tillægsord bruges “professionel” oftest om en persons arbejde, og som navneord om en sådan person, “en professionel” i et fag.

I daglig tale anvendes professionel overvejende på to måder:

1. Adskillelsen af indlærte færdigheder fra autodidakte færdigheder: Den, der er skolet i praktiske færdigheder, arbejdsetik og -disciplin vs. udøveren af en fritidsbeskæftigelse, en amatør.

2. Synonymt med at udøve betalt, faglært arbejde.

I brancher, hvor udøvere er overvejende autodidakte, er vurderingen af det betalte arbejde dog afhængig af sammenhængen, hvor stor synlighed ofte ligestilles med profession. F.eks. under idrætsudøvelse omtales en fodboldspiller først som (fagligt) professionel, når vedkommende “købes” og “sælges” mellem forskellige klubber og får penge for at udøve sin sport, mens en forfatter først antages at være professionel, når vedkommende jævnligt omtales i medierne, modtager offentlige kunstlegater og hædersbevisninger og har bøger stående på hylderne i biblioteker og boghandlere. Begrebet påhæftes sjældent traditionelle erhverv som læger, håndværkere osv., da man går ud fra at udøverne hér lever af deres erhverv. (…).


Grafik: Rapid resizer

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik 35 2019: AAR, OSL og SØNK