Motivation? Citat: Du har ret!

Oslo en dag tur-retur: Photo of the year?

Af Marina Aagaard, MFT

Oslo smuttur. Foredrag ved nordisk møde for global koncern.
Glæder mig til at møde gruppen og tilbringe timer i den flotte by.

Tager (synes jeg selv) mit måske bedste ‘insta’ foto i år: Overfor operahuset ligger to flydende saunaer til kaj. Halvnøgne mænd og kvinder går ud og ind af de små træskibe; på kajen står et større antal krydstogtturister og fotograferer operahus – og saunagæsterne. Pludselig springer en af dem i vandet. Jeg trykker på udløser, da hun bryder vandoverfladen med en flot refleksion.

Oslo Operahus KOK sauna diver reflection Marina Aagaard blog travel photo rejse foto

En dagstur endagstur

Op klokken 4:15 (godt man bor tæt på AAR(hus Lufthavn).
Bad. Påklædning. PC og papirer i tasken.

Henrik kører mig til Tirstrup 5:15.
Flyver. Lander. Tager toget.

Går rundt omkring Oslo inderhavn. Ser Operahuset.
Tager et foto på det rigtige tidspunkt.

Sidder på hotel og skimmer notater.
Holder foredrag.

Tager flytoger. Flyver. Lander planmæssigt 21:05.
Henrik henter mig.

I seng 22:00.

Aarhus_Airport_lufthavn_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Aarhus_Airport_SAS_plane_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Fra AAR Aarhus Airport til Oslo Gardemoen OSL.
Morgenstund har guld i mund.

Oslo Gardemoen Airport Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Oslo_Gardemoen_Airport_art_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Oslo_Gardemoen_Airport_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Oslo_Gardemoen_Airport_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseOslo_Gardemoen_Airport_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse 20 minutter i regionaltog (105 NOK). Så ankomst i Oslo Centrum.

Man skal aldrig handle, når man er sulten! Kunne ikke vælge mellem chiagrød og yoghurt. Tog begge dele. Blev lidt for mæt (havde glemt at jeg havde drukket en Cocio Classic og et MIB shot i Aarhus lufthavn som morgenmad). På rejse spiser jeg af og til croissant; det var unødvendigt denne gang, men i kamp mod madspild spiste jeg den alligevel.

Et tegne-hold havde taget opstilling i stations-restaurant-hallen. Det forstår man godt.

 Torvet ved sideindgangen med tårn og kunst.

Oslo_city_centrum_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseOslo_city_centrum_art_kunst_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Oslo_city_centrum_hotel_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Vidste du at kun 2 % af Norges areal er bebygget? Vidste du at 37 % af Norge er dækket af skov? Nej, men nu ved jeg det. Udendørs legeplads foran Centralstation og Thon Hotel Opera.

Det nye operahus. En imponerende konstruktion.

Oslo_Operahus_arkitektur_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Oslo_Operahus_arkitektur_bil_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseThon Hotel Opera. En overraskelse. Jeg har boet på en del Thon hoteller i Norge. De er normalt almindelige nordiske kædehoteller, moderne og funktionelle grænsende til det spartanske. I operahotellet er det lidt anderledes. Eklektisk indretning med blandet kunst. Foredragssalene naturligvis navngivet efter operaer. Vi var i Tryllefløjten.

Oslo_Thon_Hotel_Opera_art_kunst_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Oslo_Thon_Hotel_Opera_lobby_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseOslo_Thon_Hotel_Opera_design_Marina_Aagaard_blog_travel_rejse Oslo_Thon_Hotel_Opera_ceiling_loft_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseThon_Hotel_Opera_ceramic_tiles_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseEfter foredrag retur til Centralstationen lige overfor. Nu med Express Flytoget (NOK 196).

 Tilbage i Gardemoen lufthavn. En time til ‘go to gate’. Spiser aftensmad i Bølgen & Moi, en aflægger af en populær brasseri kæde med fokus på god mad og vin. Spiste dog blot salat og en laksesandwich med Telemark norsk vand til. Jeg var ellers lige ved at vælge rensdyrpizza (NOK 199) og et glas hvidvin (NOK 172) …

Oslo_Airport_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseFin stilren lufthavn i overskuelig størrelse.

Oslo_Airport_Marina_Aagaard_blog_travel_rejseKunst-og-kultur-mæssigt super dag.
Madmæssigt mere moderat.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Du har ret!