Action, fails, sails, medal race SWC 2018 Aarhus

Fest, fart og farver: SWC 2018, Aarhus Ø

VM Folkefesten. Der er ikke bare VM sejlads, men også fest for folket.
Det er ikke ‘en halv vind’. Det er fakta. Der er fest på kajen og i byen.
Arrangementet er det største sejlsportsverdensmesterskab nogensinde.

På Sailing World Championships siden kan man læse om Aarhus, Sejlsport og VM Folkefesten.
Der er lagt et storslået program med masser af aktiviteter i og omkring vandet.
Muligheder for at prøve at sejle, SUP’e og dykke – og høre musik på SPOT festival.

Sailing_World_Championships_Aarhus_Marina_Aagaard_blog

The grandstand, tribunen, medaljeskamler og storskærm finder man yderst på Aarhus Ø.
Det er lidt langt ude, men enten kan man tage en shuttlebus – eller rent faktisk også bilen helt ud og parkere i en P-kælder – eller man kan cykle eller stille bilen længere inde mod centrum og gå gennem lystbådehavnen og Street Food mad markedet. Der er også sponsorstande og en stor scene, hvor der spilles fed musik.

I modsætning til hvad pressefotografernes fotos antyder: Sejlbådene er et godt stykke ude på vandet. I Aarhus er det muligt at følge med på tætteste hold, men så tæt på er det heller ikke; for ikke-sejlsports-specialister er det svært at se lige præcis hvad det er der foregår.

Heldigvis er der stor storskærm og live kommentering, så man kan følge med og få overblikket samtidig med at man rent faktisk kan se bådene ude til højre på vandet.
Det er stærkt organiseret og en stor oplevelse.

På kajen vrimler det med sejlsportsentusiaster, let genkendelige i afslappet fritidstøj med HH logoer og sejlersko, konkurrencesejlere med VIP badges, Team Danmark repræsentanter, internationale besøgende og hele familien Danmark.

Der er høj stemning og suverænt at vejret har været utroligt strålende størstedelen af tiden – høj femmer til VM vejret – først nu senest har regn, storm og uvejr udfordret sejlerne eller sejladser (de første sejladser blev udskudt på grund af manglende vind – helt uhørt i Danmark).

Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blogMan får et sug i maven, når man ser close-up film fra sejladserne. Høje bølger og vild aktivitet på bådene – og ind imellem kæntringer.

Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blogSailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blogMasser af tilskuere. Tribunen var stoppet til randen, så mange sad på kanten af kajen og fulgte med.
I baggrunden en Molslinjen færge på vej ind og en på vej ud.

Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blogBlå himmel, blåt vand, hvide lammeskyer og to tall ships, som man kan sejle med på under VM.

Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Bag flag det nye sejlsportscenter, der blev indviet d. 23.5.2018 af HKH Kronprins Frederik.

Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blogSailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Aarhus Ø skyder op. Med elegante boligblokke blandet med rædselsvækkende grimme ditto.

Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blogMan kan komme for at feste eller bare se masser af himmel, hav og sejlads. Her er det man kunne se fra kajen, naturtro gengivelse, taget med mobilen. Se close-up billeder taget med Canon EOS og telelinse her: Action, fails, sails, medal race: SWC 2018 Aarhus.

Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blog Sailing_World_Championships_Aarhus_Ø_Denmark_Marina_Aagaard_blogTak til arrangører, sponsorer, sejlere og frivillige for en festlig (sejlsports) event:

Join the celebration

Læs mere:

Action, fails, sails, medal race SWC 2018 Aarhus

Hempel Sailing World Championships

Visit Aarhus

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Synes du indlæg er brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Action, fails, sails, medal race SWC 2018 Aarhus