Fasthold vægttab sådan: 5 sikre veje ifølge ny forskning

Energiforbrug sport og motion: Kalorier, kropsvægt, MET tabel

Af Marina Aagaard, MFT

Nyhed: Første samlede oversigtstabel over energiforbrug 
under forskellige former for sport og motion.

Tabellens tal er baseret på de seneste MET-værdier i Compendium of Physical Activities, CPA, Arizona State University.
MET, metabolic equivalent of task, angiver hvor mange gange hårdere aktiviteten er end hvileniveau, 1 MET.

Farverne grøn, gul, rød er påført for at vise intensitetsområde og lette læsning.

Grøn: Lille anstrengelse MET <3. Gul: Moderat anstrengelse MET 3-6. Rød: Krafig anstrengelse MET >6.

Energiforbrug sport og motion met kcal kg 1 1 marina aagaard blogEnergiforbrug sport og motion met kcal kg 1 1 marina aagaard blogTabel: Sport aktiviteter energiforbrug i kcal per time efter kropsvægt. I to dele. Oversat til dansk fra amerikanske udtryk i Compendium of Physical Activities.

energy_consumption_sports_met_kcal_kg_1_1_marina_aagaard_blog energy_consumption_sports_met_kcal_kg_1_2_marina_aagaard_blogTabel: Sport aktiviteter energiforbrug i kcal per time efter kropsvægt. I to dele. Originale amerikanske udtryk fra Compendium of Physical Activities.

Oversigten kan bruges af fx fysiske trænere, personlige trænere, diætister, sundhedsvejledere og nysgerrige motionister.

Tabel kan frit anvendes til ikke-kommercielle formål med kildeangivelse Marina Aagaard blog og/eller link marinaaagaardblog.com.

Tak fordi du læste med. Var du glad for denne artikel om energiforbrug, så må du rigtig gerne klikke “Like” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev med blandet nyt for nysgerrige og nørder om sundhed, motion og motivation hver måned.


I forbindelse med en magasinartikel, hvor jeg skulle beregne energiforbrug, kalorieforbrænding, ved mange forskellige aktiviteter, ledte jeg efter MET-værdier. De findes, men spredt over flere sider. Jeg fandt desuden ingen større oversigt med eksempler på kalorieforbrug ved forskellig vægt. Der findes en del af disse oversigter, men ikke komplette. For at få en samlet oversigt har jeg derfor regnet, tegnet, ordnet og oversat data og farvekodet aktiviteterne til ovenstående tabel. MET-værdierne fandt jeg her.

Ingen kommentarer endnu

Hej. Synes du indlæg er brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fasthold vægttab sådan: 5 sikre veje ifølge ny forskning