Dubai, Dubai: En sort dag

Dubai JBR, The Walk og The Beach

Af Marina Aagaard, MFT, Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

JBR, Jumeirah Beach Residence, er seks sandfarvede skyskraber bebobelsesejendomme, der ligger side om side. En hel kilometer med boligblokke, der tårner sig op over gadenniveau og hver deres parkeringskælder med superbiler. Fra øst til vest hedder bygningerne Shams, Amwaj, Rimal, Bahar, Sadaf og Murjan.

JBR Dubai Marina Aagaard blog travel rejse

I dag er vi tilbage og går tur i The Walk og The Beach området nede foran JBR. Denne gang med mine forældre, der ser byen for første gang; de er berejste, men er alligevel imponerede.

the_walk_jbr

JBR

JBR

bygningerne ligger midt mellem stranden og havet – med udsigt til The Palm øerne og i det fjerne Atlantis gigant-hotellet – og Dubai Marina området. Marina området er et meget attraktivt område med masser af vandudsigt, både (lystyachter, speedbåde, turistbåde, restaurantskibe), butikker, promenader og torve. Naboerne er hotellerne Sheraton, Hilton, Sofitel og Amwaj Rotana.

dubai_img_2747

Fra de bedste lejligheder har man udsigt i begge retninger. Henrik og jeg har boet her hos en ven et par gange: Der er en fænomenal udsigt fra de øverste lejligheder, menneskerne nedenunder på gaden, The Walk, virker meget små.

Man kommer til The Walk og JBR med taxi eller Dubai Metro Redline til stationerne DAMAC (Bahar, Sadaf og Murjan) eller Jumeirah Lakes Towers (Shams, Amwaj og Rimal). Metroen går dog ikke lige til døren – afstandende er store mellem bydelene i Dubai – så man skal gå omtrent en kilometer fra stationen over en af broerne til The Walk.

dubai_img_2777

The Walk

Et hotel-, shopping- og restaurantområde, der er populært blandt både lokale og turister. Der er kun en smal ensrettet kørebane midt mellem to brede promenader.

I weekenden cruiser mange fastboende gennem gaden med deres luksusbiler, Mercedes sær-klasse, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Aston Marton, Range Rover med flere. Eftersom der er så mange superbiler benytter ejerne to andre metoder for at adskille sig fra mængden:
Speciallakering og -styling og nummerplader i millionklassen. Her gælder det om, at have så få tal på nummerpladen som muligt. 1-2 er sheik klasse, 3-4 er også fint. 5 er normen.

dubai_d40r0963

Restauranter, cafeer og isbarer ligger tæt. Mange borde er udenfor, for her spiser man ‘ude’ om aftenen. De omkringliggende hoteller og forretninger lyser op, når solen er gået ned ved 19-tiden (7 pm) og der er mennesker og taxier på gaden det meste af døgnet – dog i mindre grad midt på dagen og i sommermånederne, hvor mange rejser væk fra de 40-50 grader Celcius.

Nyt siden sidste år: En The Walk Selfie Wall med tre motiver for selfie fans. Jeg er nu ikke selfie fan, men vild med murmaleri, graffiti og streetart, så jeg liner op.

dubai_d40r0959dubai_img_2773dubai_img_2761

The Beach

Strandområdet kom til for nylig. I en årrække er der blevet bygget på området fra vandet og op til The Walk, der tidligere havde udsyn over vandet. Det er slut nu. Og en stor del af den gående trafik er trukket herned, hvor der nu er kig til vandet. The Beach er blomstret op med butikker og eksotiske mellemøstlige restauranter, forlystelser, boder og en biograf. På grænsen til sandet og vandet er der en 1,3 km lang rød gå- og løbebane med enkelte ‘fitness’ stationer. Der er også et regulært, seriøst træningsområde, hvor man mod betaling kan træne udendørs.

Dubai er byen med rekorderne. I et par år har man været i gang med at bygge verdens største pariserhjul, the Dubai Eye. Det ser stort ud på afstand, men er enormt tæt på.
Det forventes at åbne nu i år 2018. Pris: Omkring 1 milliard DKK. 210 meter højt (689 ft) med 48 luksuskabiner med plads til 1400 personer i alt.

dubai_img_2746 dubai_img_2748 dubai_img_27541 dubai_img_2758 dubai_img_2759 dubai_img_2760 dubai_40r0932 dubai_d40r0937

Fødderne først.

Passende for The Walk og The Beach området.

 

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dubai, Dubai: En sort dag