Kend din træningsform: El-cykling - til sund transport og effektiv motion

København Streetart Byoase: Postbox på Postgrunden

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Marina Aagaard og Designerspace (nederst)

I København? Lyst til street art og anden street kultur, kunst, design, musik og forplejning? Designerspace står i 2017 for et nyt stort udendørs kulturprojekt, PostBox på Postgrunden, en lidt hengemte byoase, som man er lige ved at gå forbi, men også kun næsten.

Postgrunden_IMG_1948

Postgrunden ? på hjørnet af Tietgensgade og Bernstorffsgade – ved baneterrænet ved Københavns Hovedbanegård ? har været lukket for offentligheden og stået tomt i de sidste par år. Området skal de kommende år omdannes fra industri til et nyt bykvarter.

I mellemtiden vil den store parkeringsplads på Postgrunden forvandles til en midlertidig kreativ oase midt i byen. Her inviterer Designerspace Københavnere, turister og øvrige interesserede til PostBox på Postgrunden – det nye midlertidige byrum i København.

Designerspace, der de sidste år skabt pop-up designmarkeder for talentfulde kunstnere og designere, står for at forvandle den store parkeringsplads på Postgrunden til en midlertidig kreativ kulturoase midt i København. Visionen er skabe et byrum med vægt på fællesskab igennem aktiviteter, design og kultur.

Projektet PostBox på Postgrunden består af en masse containere med kreative værksteder, butikker og showrooms. Derudover er der spise- og drikkesteder samt kulturarrangementer som f.eks. DovneSøndage med brunch og børneworkshops, TorsdagChill og Rita Blå?s loppemarked.

Postgrunden_IMG_1966

Projektet kører fra 6. maj til d. 22 oktober. Hver anden torsdag i måneden afholdes der TorsdagsChill: Det københavnske musik selskab Back To Future Sounds sørger for musik, mens kunstnere og designere, som f.eks. Petris – Møbler & Drinks, KUNSTiHÆNDER – kunst og workshops, KANT by RAHBEK ? smykkedesign, Mai Fashion Design – mode og accessories, har værksteder og butikker på pladsen. ByHumle passer og plejer deres urbane humlefarm.

Postgrunden_IMG_1967

Besøgende kan ? inden området lukkes ned som byggeplads fra 2018 ? gå tur på det kæmpemæssige hidtil gemte og glemte areal midt i København, mens togene triller forbi på baneterrænet langs området.

Frem til d. 22. oktober 2017: Åbent torsdag-fredag 14-22 og lørdag-søndag 11-22.

Læs og se mere:

Video over pladsen
Facebook event
ByHumle / Studio Debris
Back To Future Sounds

Ingen kommentarer endnu

Hej. Synes du indlæg er brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kend din træningsform: El-cykling - til sund transport og effektiv motion