Byen til fods: Amsterdam Oost West, Zuid Noord

Hamburg Weekentur: Gastwerk er basecamp

Af Marina Aagaard, MFT

Weekend morgen. Tidligt op. Gå tur med hund. Hund i hundepension.
Pakke. Fylde kørekop med kaffe. I bil. Køre til Hamburg til møde.

Weekendturen går til Hamburg. Cirka 2½ -3 timers køretur fra hjemmet afhængigt af vejr og vejarbejder. Weekendens tur er kombineret arbejde og fornøjelse. Først frokostmøde, så en kort gåtur og afslapning på hotellet, der er en oplevelse i sig selv.

Gastwerk Hotel Hamburg Tyskland Marina Aagaard blog travel rejse foto

Gastwerk

Gastwerk interiør. Rå beton. Jern. Stål. Maskineri. Et superflot hotel, hvor man kan overnatte til rimelig pris … hvilket nok alene skyldes, at hotellet ligger i Bahrenfeld i vest-Hamburg og ikke midt i centrum, hvortil man kan komme i bil på cirka 10 minutter.

Marigold restaurant

Hotellets Marigold restaurant er “rustik-elegant” og med fire store gyldne søjler i rummet. Tror jeg. Da jeg sætter mig til rette ved bordet, rører jeg tilfældigt let ved ‘søjlen’ og hele restauranten fyldes af lyden af de lange metalrør, der klirrer mod hinanden.

En gigantisk uro sat i gang ikke af vinden, men af undertegnede. Arrrrggghhhh.
(Man skulle tro at man lærer af sine fejl, men næste morgen gør jeg det lige igen …).

     

Køkkenchefen er kreativ. Brødet til bordet kommer i en lille ‘pose fra bageren’.

En delikat middag. Gulerodssuppe med ingefær, svampe og kokosmælk. Tagliatelle med sort vinter-trøffel. Kaffe crème brûlée med Amarettini is og kakao krokant.

Gårdhaven

Gårdhaven udenfor spa’en. En mindre spa med dampbad, sauna, brusere og fodbad og et større hvile-område med mørke og lyse områder. For en merpris på 10 Euro blev jeg varmet godt igennem og fik afslappet musklerne.

Gastwerk har til gengæld ingen fitness afdeling, men gæster får rabat på entre til det eksklusive Holmes Place fitnesscenter, der ligger lige ved siden af.

Morgenbuffet. Mange slags te. Mad med mere. Økologiske morgenmadsprodukter og tre forskellige ‘slags’ vand med mint, ingefær og citron. Dejligt. Desuden kombucha te, som jeg smagte for første gang; en gæret (boblende) te drik, som måske er sund, måske ikke.

Det er ikke svært at finde den rigtige etage: Neonlys i forskellige farver viser vej.

En større fotostat på værelse viser hvordan hotellet så ud tidligere, før det blev hotel; en rå, gammel gasværkshal. Et hotel med et ordspil Gas(t)werk og en historie.

Gastwerk. God nat.

Læs mere:

Hamburg

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Byen til fods: Amsterdam Oost West, Zuid Noord