Motivation? Dagens motivationscitat: Hellere sidst end no-finisher

Valentinsdag er fin: Kram dig til ekstra oxytocin

Af Marina Aagaard, MFT

Valentinsdag? Chokoladefirmaers fede fidus? Eller alle tiders chance for flere knus?
Vær sund og kærlig. Tro og sats mest på det sidste.

hjertegiphy

Romantik i luften eller ej, så er det sundhedsfremmende, sygdomsforebyggende og dejligt at forkæle sig selv og andre med berøring, kram og kærtegn. Det resulterer i fysisk, mentalt, emotionelt og socialt velvære. 

Ved inderlige kram og berøring udskiller hjernen hormonet oxytocin, krammehormonet, hvilket giver velbehag og afslapning i løbet af bare 10 sekunder. Efter længere tids kramning øges effekten. Man kan dæmpe stress, angst, uro og inflammation.

Rigtig god Valentinsdag

Læs mere i:

Krammehormonet oxytocin

Føl, Føl! Forkæl din Følesans.


I dag er det Valentines Day, “de elskendes helligdag”, en helligdag indført omkring år 495; en dag opkaldt efter den romerske præst Valentin. Valentin, senere Sankt Valentin, fortsatte med at vie soldater ? trods Kejser Claudius II’s dekret imod giftemål blandt kristne ? hvilket desværre resulterede i hans endeligt omkring år 269.

Ingen kommentarer endnu

Hej. Synes du indlæg er brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Dagens motivationscitat: Hellere sidst end no-finisher