På rejse i bil: Fra Oman til Dubai

Flynæsen vender nordpå: Rejse fra DBX over AAS til AAL

f Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Rejsen, transporten, fra et sted til et andet kan være noget, der bare skal overstås.
Man kan også vælge at være mindful og nyde turen, mens den nu varer.

dubai_jbr_img_6027

Klokken 04:30 lyder alarmen i mobilen. Rise and shine. En halv time til påklædning og pakning. 05:00 prajer vi en taxa på gaden ved Hotel Sofitel, The Walk, JBR, Dubai.

På denne tid af dagen er trafikken på den sekssporede motorvej gennem byen stadig behersket og turen tager kun cirka en halv time. Vi når lufthavnen DBX i god tid.

Ingen kø ved check-in, super. Vi har tjekket ind online, så vi skal bare vise pas og indlevere bagagen, to ældre, slidte, beskidte Samsonite kufferter, der har tjent os godt.

Kønne er kufferterne ikke, på den anden side inviterer de næppe til tyveri eller indbrud:
Den ene, stor og petroleumsgrøn, er over 20 år gammel. Den anden, mindre og sort, af ukendt alder, blev fundet, fuldt funktionel, i en container på genbrugsstationen aka lossepladsen!

Efter check-in skal vi igennem paskontrollen. Super, der er ingen. Vi går med raske skridt hen til kontrolbåsen. Kontrollanten kigger uden ord ned i vores pas og op på os.
Han rejser sig, stadig uden ord, og giver tegn til at vi skal følge med ham.

Som en sheiks koner følger vi efter bagved ham i behørig afstand. Han efterlader os ved en lang disk, hvor en betjent nu inspicerer vores pas meget grundigt. Uden ordveksling rækker han os passene og peger mod security. Vi er åbenbart blevet clearede.

For to, der kan snakke fanden et øre af, føles tavsheden sælsom. Alligevel føler vi ingen trang til at lege spørge-Jørgen eller fremture. Vi nikker tak og fortrækker mod security.

Her foregår den sædvanlige afklædningsseance; Sko, bælter og jakker af. Pung, telefon og ur på bakken, pc ud af tasken, og så igennem scanner. No problem.

Vi sætter os i afgangshallen. Ved en chokolade-café, hvor der er stikdåser. Vi sparer på batteriet. Efter at pc’er er blevet fodret, bestiller vi en ultra-usund morgenmad:
Kaffe, americano og latte, dertil muffin og croissant. Prisen er astronomisk, men så får vi også et stykke fint chokolade ‘gratis’ med i købet.

dubai_dbx_rullebaand_img_7451Det er DBX smart: Rullebånd med en overhalingsbane. Desværre fanger ikke alle fidusen.

Derfra går vi til gaten. Vi møder det samme par som vi mødte på vejen ud og får en snak om Dubai og byens attraktioner. Så boarder vi KLM flyet, igen en Boeing 777’er. Dejligt.
God plads til at strække benene og lave lidt fly fitness, squat og calf raises, i baggangen.

dubai_img_6215777’eren i morgensolen med glimt af Dubai i baggrunden. En blandet følelse. Ude godt …

7:55. Forplejningen flyder, maden mætter, underholdningstilbuddene underholder og turen på de 6½ time går hurtigt. Især hvis man lige skal have taget de 117 obligatoriske billeder ud af de små vinduer. Gerne med flyvinger i fokus.

dubai_fly_img_5990    dubai_fly_img_6001 dubai_fly_img_6017Du ved hvordan economy flysæderne ser ud? Så her er et foto af business class sæderne.

Vi lander næsten til tiden i Amsterdam og går tjept igennem security, der har en avanceret ny scanner; betjenten fortæller straks, at her behøver man ikke at tage pc’en ud af tasken.

dubai_aas_img_5988

Vi fortsætter gennem Schiphol, der er tiptop med moderne kunst og internetcentrum, spa, champagnebarer og cafeer med lækre, sunde snacks. Desuden er der shops en masse.

dubai_aas_img_7463 dubai_aas_img_7467 dubai_aas_img_7471

Vi har nogle timer før vi skal videre, så vi finder en ny café med stikdåser og før vi besvarer mails, kan vi da lige snuppe et par smoothies og rustikke øko sandwiches. Det er Ikke fordi sulten flår i tarmene, men lækkersulten vækkes af de fremviste produkter.

Ved fire-tiden er det tid. Vi boarder og flyver den sidste strækning fra Amsterdam til Aalborg med et mindre KLM fly. Turen tager kun cirka 1½ time, der går hurtigt.
Vi lander sikkert og til tiden 17:15 i Aalborg. Får baggagen som nogle af de første – det var en overraskelse – og går ud til bilen, som har overnattet gratis i syv nætter. Strålende.

Efter en 1 1/4 times køretur (plus to timers besøg, til spisning hos en ven) er vi hjemme på kølige, regnvåde, natsorte Djursland igen efter en begivenhedsrig uge under varmere himmelstrøg … ved nærmere eftertanke er frisk, dansk landluft nu heller ikke så ringe.

Kl. 22.00 slukker vi lyset og går til ro.

Ingen kommentarer endnu

Hej. Synes du indlæg er brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På rejse i bil: Fra Oman til Dubai