Weekend dilemma flowdiagram: Burde jeg drikke?

Boeing 777 Behagelig billigrejse: Spis, rejs og spil

Fredag aften. Skal, skal ikke? En lille tur. Ikke tid, ikke råd.
Surfer alligevel. Finder tur-retur flybillet til uhørt lavpris.

Under 2 K DKK for en ud-af-Europa-tur. Med et rimeligt luftfartsselskab, KLM … selvom jeg ikke helt har tilgivet dem, at de sidste gang, jeg handlede med dem, (som flyselskaber af og til gør) via lodtrækning “udvalgte” mig til at blive på landjorden, hvis flyet var overbooket.

Ægte-mand kontakter ven på destinationen; kan vi overnatte i din lejlighed? “Ja”. Booking foretages. Rigtigt tidspunkt: Man kan være heldig at få favorabel pris ved bookning længe i forvejen eller i sidste sekund. Andre på samme tur betalte over det dobbelte.

Lørdag tøjvask og løbende pakning ind imellem arbejdsopgaver.

Boeing 777 300 KLM At kolosser kan flyve imponerer stadig, selvom man kender fysikken bag.

Søndag formiddag

Afgang i bil til Aalborg Lufthavn (AAL foto), der har gratis parkering.
Et meget stort plus ud over at P-pladserne er i nærheden af lufthavnen og ikke 5 km væk …

Boeing 777 csm aal forplads fly klm terminalbygning

Søndag middag

Take-off. Fra AAL. 1:25 t flyvning.
Behagelig og kort tur; man når kun lige at få en kop kaffe og en sandwich og læse Holland Herald (KLM fly magasin), før man skal af igen.

dubai_klm_aal_aas_img_4563Service med kakler, køer, træsko og møller. Det er ikke svært at gætte flyselskabets navn.

Vi skal mellemlande i Amsterdam Airport Schiphol, AAS.
Det er en såkaldt “tight connection”; kort som i virkelig kort transittid: 50 minutter fra landing til afgang. Det lyder af rigeligt, men reelt betyder det 20 minutter fra landing til boarding. Læg dertil at Schiphol er en meget stor lufthavn og man skal igennem paskontrol på vejen.

Men det skal vi nok nå. Vi sætter os roligt til rette og flyet går i luften.

Efter kort tids flyvning skratter det i PA anlægget: Flykaptajnen fortæller, at vi bliver forsinket med cirka 10 minutter. Ildevarslende, det kan betyde, at flere (bl.a. vi) ikke når næste fly. Uha.

Søndag over middag

Mellemlanding i Amsterdam Airport Schiphol, AAS.

Da flyet ruller hen ad landingsbanen, er tasken pakket og vi sidder spændte som fjedre, klar til at “sno” os forbi de andre passagerer på vej ud til terminalen.

Ude af landgangsbroen foregår distancen mellem ankomstgate B og afgangsgate F i let løb trods maksimalt lastede rygsække med pc og fotoudstyr. Heldigvis er der for en enkelt gangs skyld ingen mennesker ved paskontrollen, så vi stryger lige forbi.

Vi øjner gaten og sætter kadencen op … og når – sammen med to andre danskere – lige akkurat at boarde det ventende fly som de allersidste. Gatepersonalet lukker gaten umiddelbart efter at vi er jogget forbi.

Boeing 777

Ind i kabinen på et af verdens største fly, Boeing 777-300ER. 73,86 m langt med et vingefang på 64,80 m, en maksimal samlet take-off vægt på 351,543 tons og ligesom på den ældre jumbojet med plads til 408 passagerer; på economy på 3+4+3 sæder på tværs.

For et ‘rimeligt’ beløb kunne vi opgradere til business class, men selvom sofastolene ser særdeles tiltalende ud, har vi takket nej i denne omgang. Det er trods alt kun en flyvetur på 6,5 time, der venter forude og economy sæderne er rummelige nok.

dubai_klm_img_4566Man mærker, at det er et nyt fly. Stiligt, rummeligt og underholdningssystem af høj klasse. Man kan vælge mellem flere af de nyeste film, et stort udvalg af ældre film eller spille spil eller quizshow.

Efter at have læst og set film (kedeligere end forfilmen antydede) går jeg for en gangs skyld i spil mode, Jeopardy og Sudoko parallelt med en favorit: Følger med i flyvningen set fra cockpit vinkel. Tiden flyver af sted (ha ha!).

dubai_klm_img_4573Forplejningen på turen er også fin-fin: Løbende drikkevarer. Relativt velsmagende, appetitlig (fly) aftensmad, enten tilkøb af særlige retter eller valg mellem kylling eller vegetarpasta. Valgte det sidste. Ups! Spiste atter op, før jeg kom i tanke om mad-foto.

Så flere drikkevarer (vand og juice … eller sodavand og alkohol) og til sidst en let sen aftensnack og så er den tur forbi.

Søndag aften

En perfekt landing. Hurtig afstigning. På lyntog fra terminal til ankomsthal. Men så: Cirka 45 minutters ventetid i kø ved paskontrol, hvor kontrollanten er mellemfornøjet over, at det er længe siden vi sidst har besøgt stedet. Heldigvis slipper vi ind uden videre tiltale.

Hurtigt finder vi en taxa, som ad den sekssporede motorvej i løbet af 40 minutter fragter os til den anden ende af byen, hvor vi bliver modtaget på gaden af vores ven.

Noget efter midnat; nyder en forfriskning og nattehimlen i et par minutter og så til ro.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekend dilemma flowdiagram: Burde jeg drikke?