10 Tips: Sådan kan du leve længere og sundere

Motion og motivation: Fravær og frafald fra fitness

40 procent udnytter ikke deres fitness medlemsskab, fortalte forsker Kasper Lund Kirkegaard, i DR Radioavisen (2017.01.11). Et massivt fravær og frafald fra fitness og det til trods for at styrketræning er i Top 3 over de mest udbredte former for sport og motion blandt voksne danskere. Manglende udnyttelse af fitnessmedlemskaber har været udbredt i 00’erne, i 10’erne og også i 20’erne.

I januar måned er der trængsel ved maskinerne og venteliste til holdene i træningssalen. I februar måned er der igen rigelig med plads.

Frafald fra fitness Marina Aagaard blog

Frafald fra fitness

Mange melder sig ind i fitnesscentrene i januar måned opfyldt af energi og gode intentioner. I løbet af 4-6 uger (eller hurtigere) daler motivation dog.

Mange falder tilbage i de gamle vaner og melder fra træningen igen; frafaldet er cirka 50-75 % inden for de første 1-6 måneder. Dette tal er typisk inden for fysisk aktivitet.

Andre lader dog medlemsskabet køre videre i håbet om at komme i gang igen, selvom det for mange – 40 % – ikke sker, så man reelt blot er et passivt medlem.

Det ligger af og til i luften, at fitnesscentre er glade for og profiterer på passive medlemmer, men det er ikke helt rigtigt, fordi passive medlemmer stopper på et tidspunkt, mens aktive jævnligt bliver så glade for træning, at de fortsætter som ‘livstidsmedlemmer’.

Spild ikke dine penge. Udnyt dit træningsmedlemsskab. Kroppen og psyken har godt af det.

Se mere:

Kniber det med motivationen er her nogle guider:

Fitness Guide: Find din motivation til motion

Fitness Guide: Værd at vide om valg af fitness center

Fitness Guide: Bevar din motivation til træning – Top 10

Rigtig god træningslyst i dag og fremover.

Følg min Blog HER og Instagram HER

2 kommentarer

  • K Andersen

    det er fint med tal på, men medmindre du smider nogle kilder på de tal, betyder de tal absolut ingenting.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mange tak for dit relevante input …
      Jeg tror nu godt (ved), at du kan stole på tal fra Danmarks fremmeste fitnessforsker, som har haft / skaffet alle relevante data via de store idrætsinstitutioner og Idrættens Analyseinstitut. (Har set hans tal i videnskabeligt studie, men kan ikke nå at finde det til dig p.t.).

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 Tips: Sådan kan du leve længere og sundere