Anti mode blog post: Kan en plastikpose være en sød taske?

Rørvig nær Danmarks Midtpunkt: Sightseeing på havn

Af Marina Aagaard, MFT

Det har været et par spændende uger med foredrag i flere egne af landet og besøg på steder jeg endnu aldrig før har besøgt. Også små havnebyer.

Rørvig Havn Sjælland Danmark Marina Aagaard blog travel rejseI et land med masser af vand og øer, 8.750 kilometer kyststrækning, er der stor chance for møder med havnebyer og vand, når man er på farten. I de senere år er der dog færre færgeafgange: Er man sent færdig, venter ingen hyggesejlads, men en lang køretur.

Efter at de store broer, Lillebæltsbroen og Storebæltsbroen, blev bygget, kan man heldigvis køre fra Jylland til Sjælland og omvendt. Det giver fleksibilitet og er fint, når vejr og trafik arter sig. Det gjorde ingen af delene i denne uge, så turene var langvarige.

Ud i mørke, tåge og regn, hjem i sne, slud og mørke. Vinteren er kommet tidligt.

lillebaeltsbro_img_4204 storebaeltsbro_img_4203 lillebaeltsbro_og_instrumentbraedt_img_4215 storebaeltsbro_img_4223 storebaeltsbro_img_4224 storebaeltsbro_morgen_08_11_16_img_4227I denne uge skulle jeg blandt andet fra Ugelbølle til Hillerød. På udturen: I bil fra Ugebølle til Aarhus og Mols-Linien fra Aarhus til Odden og kørte fra Odden til Rørvig. Fra Rørvig Færgen Isefjord til Hundested og derfra køretur til Hillerød. En cirka 3½-4 timers tur.

nakke_roervig_img_2753“What the neck?”

På vejen fik jeg heldigvis set en masse skøn natur i efterårsfarver. Jeg holder øjnene åbne og er der noget særligt skønt eller specielt stopper jeg op og tager et foto.
Denne gang snød jeg nu mig selv for en lille sightseeing oplevelse …

Rørvig Havn

Undervejs på turen skulle jeg vente en halv time i Rørvig og gik rundt i havnen. Der blev jeg mindet om, at Danmarks Midtpunkt befinder sig på positionen 55° 58″ nord og 11° 46″ øst, Lokkemosevej, halvanden km nord for Rørvig: Lige i nærheden og jeg nåede det ikke.

Der er vist ingen særlige attraktioner på stedet bortset fra en sten med påskriften “Danmarks Midtpunkt”, men en sten er jo altid værd at se og fotografere. Det må blive næste gang.

roervig_img_2759roervig_img_2756roervig_img_2758roervig_img_2757

Det er middagstid, men meget mørkt.

Goddag og farvel – kiss and cry – skiltet liver op på en iskold, grå dag.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anti mode blog post: Kan en plastikpose være en sød taske?