Rundtur i Rumænien. Dag 7: Turda, Salida Turda

Fitness Guide: 7 Tips til Fitnesscenter Etikette

Af Marina Aagaard, MFT

Fitnesscentre er mødesteder, hvor man både træner og hygger sig og der er plads til (næsten) alle. Det er vanlig praksis at man hjælper hinanden som gode naboer. Her er syv tips inspireret af en DR artikel Sådan er du en god nabo.

Technogym-gym_fitnesscenter_frie_vaegteFitnesscenter_Traening_og_Etikette_Guide_Marina_Aagaard_blog  Technogym-gym-fitnesscenter_frie_vaegte

GUIDE – 7 Tips til Fitnesscenter etikette (gode fitness oplevelser)

1. Hils på og vær imødekommende

Selvom det måske ikke er kutyme at hilse direkte på hinanden i fitnesscenteret (i starten), så hils, nik og/eller smil gerne. Som ny må man gerne signalere åbenhed og interesse.

2. Gå ind i fællesskabet

Det er langt fra nødvendigt, men hvis man gerne vil være mere social og har overskud til det, kan man melde sig som frivillig, når den næste event eller fest skal arrangeres. Det kan være en god anledning til at lære ansatte og andre trænende bedre at kende.

3. Sæt de nødvendige grænser

Der er en fin balance mellem at ’komme hinanden ved’ og ’forstyrre hinanden. Sig gerne fra på en pæn måde, hvis du er i gang med at træne og ikke ønsker kontakt.
Samtidig er det også vigtigt at have fornemmelse for andres grænser og træning.

4. Informer eller spørg andre trænende ved behov

Skal du omkring maskiner eller bruge vægte, der måske er optaget, så er det en god idé at fortælle “jeg smutter lige forbi” eller spørge “bruger du de vægte”. Andre trænende bliver normalt glade for et lille varsel eller en forespørgsel. Men ikke mens de er i gang med at løfte, så vent til de har lagt vægtene ned og holder pause.

5. Tag hensyn og larm ikke for meget

Det er igen blevet mere populært med frivægtstræning og ofte i særlige  områder, hvor man kan sænke/smide vægtene på blødere underlag, der dæmper lyden. Men generelt må man gerne tænke over at holde igen og sænke vægtene med kontrol, så man ikke bare smider med vægte og udstyr eller lader kabler flyve retur. Det giver et brag, som forskrækker mange andre, og det kan skade hørelsen.

6. Sæt dig i andre trænendes sted

Vis hensyn og vær venlig og hjælpsom. Ryd op efter dig selv, så andre nemt kan finde og løfte udstyret og ikke skal til at ordne efter de foregående.

7. Tilbyd din hjælp

Et godt fitnessmiljø er et, hvor man hjælper hinanden. Giver plads, så andre kan komme omkring. Rejser sig fra bænken, så andre kan komme til. Tilbyder at hjælpe, hvis man kan se at nye, ældre eller svage har brug for en hånd med vægtene. Tilbyder at spotte, holde øje og give en hånd med, hvis nødvendigt under visse løft.
Man bør til gengæld generelt undgå at hjælpe med øvelsesteknik; lad træner om det. 

Jo mere positiv man er overfor andre trænende, desto mere positive er de overfor én selv og desto bedre stemning og træningsmiljø er der for alle involverede.

God træningslyst.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rundtur i Rumænien. Dag 7: Turda, Salida Turda