Outdoor Training Area Graffiti: Karolinelund, Aalborg

Forsommer Outdoor Fitness: Østre Anlæg Aalborg

Af Marina Aagaard, MFT

Outdoor Training, træning i det fri, kan naturligvis dyrkes året rundt. Men det er nu lettere og mindre risikobetonet, når vejret er nogenlunde rimeligt.

Østre Anlæg Aalborg Outdoor Marina Aagaard blog

DGI Outdoor fitness

Forleden var det DGI Nordjylland Outdoor Fitness tid. Jeg havde på opfordring udformet et udendørstrænings-kursus til voksne og testet de lokale faciliteter. Så langt så godt. Og så skete det: Solen brød frem og vejret viste sig hele dagen fra sin allerbedste side.

Til dette første kursus var vi 16 som hoppede rundt i parken blandt et par hundrede studerende, der læste, slappede af eller spillede bold, og andre, som havde fundet vej til det indbydende grønne anlæg, som jeg selv besøgte for allerførste gang til trods for at jeg i årevis har været lejlighedsvis lektor ‘længere nede ad gaden’.

Nordkraft

wIMG_1529-1

Nede ad gaden rundt om hjørnet ligger Nordkraft, en råt udseende bygning med haller, sale og lokaler, der bruges af Aalborg Universitet, DGI Nordjylland med flere. Kurset startede her og dernæst gik vi på 5 minutter hen til anlægget, en let opvarmning.

wMG_1532-1  wIMG_1537-1wIMG_1531-1

Østre Anlæg Aalborg

Fordelen ved outdoor fitness er, at man ikke alene får træning, fitness, men også wellness på grund af den friske luft og mange sanseoplevelser; lys, lyde og lugte.

wIMG_1476-1wIMG_1485-1wIMG_1492-1  wIMG_1493-1wIMG_1494-1  wIMG_1496-1wIMG_1508-1  wIMG_1500-1

Træningen bestod af følg-mig øvelser samt makker- og holdøvelser med cirkeltræning, stationstræning og intervaltræning rundt om i parken. Naturligvis afprøvede vi øvelser på stedets outdoor fitness anlæg, men det meste foregik på legepladsen og på stierne.

wIMG_1466-1 wIMG_1467-1IMG_1465-1

Motion og leg

En legeplads er altid et hit. Også blandt voksne. Og der er flere muligheder end de, der ligger lige for. Balancetræning i stående, siddende og liggende stilling kan anbefales.

wIMG_1469-1

Plæner, gange og udsmykninger kan danne rammen om øvelser uden at være en aktiv del af træningen. Simple øvelser som forlæns og baglæns løb om fontæner er lige til.

wIMG_1505-1 wIMG_1507-1wIMG_1506-1wIMG_1470-1

Til sidst lavede vi fælles nedvarmning med stræk under trækronerne. Klokken var 20:00 om aftenen og alligevel var der lyst og lunt (foto dog fra eftermiddag). En heldig dag.

wIMG_1510-1

Men hvor er outdoor fitness kursusdeltagerne? Var der ingen? Jo. Men det er det sædvanlige. Glemte igen selfies og havde for travlt med at holde styr på tid, stationer og deltagere ‘over det hele’ til at hale kameraet frem. Det må blive næste gang …

Mere:

Karolinelund

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outdoor Training Area Graffiti: Karolinelund, Aalborg