Lær din krop at kende: Prøv tårnløb: Zoo Tower Challenge!

Motion for dig og dine kollegaer: Arbejdspladsernes Motionsdag

Af Marina Aagaard, MFT

Genialt initiativ. På fredag er det Arbejdspladsernes Motionsdag. En super chance for en dag med sjov sundhed, der gør kroppen og hovedet friskere, raskere og veloplagt til både arbejde og fritid. Vær med fra start; det bliver et hit! 

Fra på fredag den 9. oktober 2015 starter en helt ny motionstradition i Danmark.
Dansk Firmaidrætsforbund har startet et nyt initiativ for voksne:
Arbejdspladsernes Motionsdag der foregår på samme dag som Skolernes Motionsdag, som traditionen tro ligger dagen før efterårsferien

Nyborg_Gamle_lege_DFIF_FOTO_ Johnny_Anthon_Wichmann

Der er mange gode grunde til at starte med den tradition på arbejdspladsen nu, bl.a.:

  • Det er gratis at deltage; koster kun tiden i løbet af arbejdsdagen/efter fyraften.
  • Alle arbejdspladser kan være med; det kan være få minutter eller hel dag.
  • Alle medarbejdere kan være med, for arbejdspladsen bestemmer fuldstændig selv, hvordan aktiviteterne skal se ud, fra let til hård, fra simpel til udfordrende.
  • Det kan foregå inde eller ude fuldstændigt efter lyst og behov; se infomateriale.
  • Der er masser af gode gratis tips til dagen. Tjek DFIF siden; link her under.

Så når forældre nu på fredag den 9. oktober 2015 sender børnene af sted i skole i sportstøj, skal de også selv huske at finde motionslysten frem (også gerne motionstøj, men megen arbejdspladsmotion kan foregå i arbejdstøjet).

?Nu skal de voksne også ud og gå eller løbe en tur eller sætte en fælles aktivitet i gang på arbejdspladsen som f.eks. gamle lege eller cirkeltræning,? siger sundhedskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund, Rikke Line Klockars-Jensen.

100 virksomheder har til dato meldt sig til hos Dansk Firmaidrætsforbund, hvilket omfatter over 5000 ansatte. Tallet stiger løbende og mange flere kan nå at være med, for tilmeldingen løber helt frem til og med fredag den 9. oktober på selve dagen.

Det handler selvfølgelig om at finde tiden i en travl hverdag. Jeg håber, at virksomheder kan prioritere lidt tid til at samles om nogle sjove aktiviteter, men man skal huske på, at det at gå en tur med en kollega i frokostpausen også tæller med,? siger sundhedskonsulent Rikke Line Klockars-Jensen.

Arbejdspladsen er alle tiders sted til at sætte fokus på motion: Et nyt forskningsprojekt fra SDU har vist, at en times ugentlig motion over en længere periode kunne forbedre medarbejdernes helbred og effektivitet. Sygefraværet blev mere end halveret, og effektiviteten steg med 10 procent.

?Vi håber, at den her dag er kickstarten til mere fokus på sundhed og motion på arbejdspladsen. Sådan en dag er ikke et trylleslag, men et rigtig godt sted at starte,? siger Rikke Line Klockars-Jensen.

Arbejdspladsernes Motionsdag – som er gratis at deltage i – er startet af Danmarks 3. største idrætsorganisation Dansk Firmaidrætsforbund, der har næsten 400.000 medlemmer.

Man kan tilmelde sig på www.arbejdspladsernesmotionsdag.dk ? også på selve dagen ? og få et idekatalog med aktiviteter såsom trappefræs, cirkeltræning, Walk and Talk, orienteringsløb og gamle lege. Der er ideer til aktiviteter, som kan lægges i en pause eller gennemføres på en til to timer, men Dansk Firmaidrætsforbund forventer også, at nogle arbejdspladser vil afsætte hele dagen til det.

Hør mere og tilmeld din arbejdsplads:

Rikke Line Klockars-Jensen, sundhedskonsulent,
Dansk Firmaidrætsforbund, tlf. 23 36 26 96

Mette Vittrup Schmidt, pressekontakt,
Dansk Firmaidrætsforbund, tlf. 27 57 88 41

Læs mere:

Arbejdspladsernes Motionsdag

SDU Ny Viden: Motion i arbejdstiden lønner sig

Ingen kommentarer endnu

Hej. Synes du indlæg er brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lær din krop at kende: Prøv tårnløb: Zoo Tower Challenge!