Kend din træningsform: Parkour - performance, gymnastik, motion, eller leg?

Motivation? Motivationscitat: Grib Dagen

Af Marina Aagaard, MFT

Grib dagen! Et af de mest benyttede citater eller bevingede ord. Men når udtryk bliver fortærskede, tænker man ofte ikke længere så meget over dem.

Lige dette er dog værd at trække frem, ikke bare før weekenden, men hele ugen, måneden og året:

Carpe Diem
Horats, romersk digter, 65-8 f.Kr.

Livet er flygtigt, så lev livet her og nu.

Gør det i praksis. Fra i dag. Gør det hver dag. Gør hver dag det, som liver dig op.

Bornholm_Dueodde_solopgang_Henrik_ElstrupTidlig morgen solopgang (Dueodde). Jeg står klar til at gribe dagen straks den viser sig!

Citatet handler i øvrigt om, at man skal leve, mens man er ung (før man bliver gammel og grå), men ‘at gribe dagen’ her og nu kan i sig selv holde hjernen og kroppen ung. Så bliv ved med det uanset alder.

God weekend!

Skriv en kommentar

 • CC

  Jeg forstår digtet lidt anderledes 🙂

  For mig at se, er der ingen aldersbegrænsning i det. Men den (slet) skjulte sandhed, at hvis du lever livet hver dag, er det værd at leve for. Glæder dig (og lader dig inspirere og/eller motivere) over de “små” ting, og alt det som dagen dig bringer (på godt og ondt) – fordi vi også skal lære og udvikle os, imens at vi er her. Så bevarer man livsglæde, og evnen til at leve hver dag. Troen på livet. Grib momentet = lev i nu´et. Tag chancer. Blot dig, og vis dit sande jeg. Vær frem for alt, tro mod dig selv (og alle andre).

  Den evige ungdom er en myte og en løgn. Vi skal være glade for at ældes, og kunne høste af livets lærdom. Med et frisk sind i en frisk krop, kan gøre at man kan gøre det man vil (med sin krop) i mange mange år. Mine gamle bedsteforældre var raske og fyrige til de døde i en alder af henholdsvis 96 og 94 år gamle. De var ikke sports fanatikere. Men de spiste sundt, ikke for meget, havde faste senge og spisetider, og fik deres motion hver dag. Min farfar cyklede hver eneste dag (omkring 10 km), for at handle ind. Min farmor stod for rengøringen næsten til det sidste. Deres livsstil havde ikke givet dem mulighed for at dyrke sport. Jeg elsker sport, og vil gerne dyrke det resten af mit liv, for at være stærk og smidig lige til det sidste.

  pssst! FANTASTISK billede/morgenstund. Hvilken skøn måde, at starte dagen på!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for dit smukke og inspirerende indspark og vinkel på citatet. Og en dejlig familiehistorie med tips til os alle. Og en vigtig tanke: At ikke alle har (haft) mulighed for at dyrke sport. Vi må glæde os over det, når vi selv har muligheden. Lad os netop blive ved til det sidste 🙂 – Mange glade hilsner Marina (ja, solopgange er fantastiske)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kend din træningsform: Parkour - performance, gymnastik, motion, eller leg?