Fitness Musik: Top 10 Træningssange DK

3 Top Træningsøvelser: Last minute Ski Fitness og Six-pack på sekunder

Af Marina Aagaard, MFT

Er du lige på vej ud af døren på skiferie og har opgivet at komme i form, fordi du tror det er for sent at fortræne … eller er du tiltagende træt af dit januar træningsprogram, fordi din six-pack ikke er synlig endnu?
Så er disse tre superøvelser for dig. Det er ikke for sent og de virker.

De tre kropsvægt øvelser er på let-øvet middelniveau ? de kræver en smule grundtræning forud ? og kan udvides med vægt til tungere øvet niveau.
Fantastisk træning, der ud over top fedtforbrænding giver hele 3-i-1 fitness:
1) styrke og eksplosivitet, 2) stabilitet og 3) mobilitet (bevægelighed og agility).

1. Hop (squat jump) på sted (med eller uden vægt) og med forflytning i flere retninger. Afsæt fra hele foden. Brug arme til opdrift. Land med affjedring. 

2. Multi-lunges. Udvid traditionelle lunges med bevægelser i flere retninger.
Træn med flere bevægeudslag, små og store bevægelser. Tjek at der er fri bane (også bagud). Knæ og fødder skal følges ad. Hold knæ stabile.

3. Planker med bevægelse. Træt af planker? Bevæg dig! Få mere ud af træningen. Fx mountainclimber eller plank lunge. Stabiliser; spænd din ‘core’, kropsstamme, så din overkrop og lænd holdes stabil. Kroppen på lige linje.

Mængde: 1-3 (4) sæt a 8-16 gentagelser. 1 minut pause mellem sæt.

God træningslyst (her under Sauze d’Oulx / Sestriere).

Sestriere_skiferie_Marina_Aagaard

 

 

1 kommentar

  • […] 1. Inden skiferien – træn hjemmefra Sophie påpeger det faktum, at når man “betaler 10.000 kroner for en uge på ski og bliver træt på tredjedagen og ikke kan så mere, så er det dårlig valuta for pengene!” Det er hørt, for ingen tror, at de kommer til skade (det er naboen), så skadestrusler duer ikke som motivation, men tanken om at spilde pengene kan forhåbentlig sparke flere i gang – og som Sophie som ekspert kan fortælle: “Jo stærkere du er, desto federe sving kan du lave” … og det lyder også godt! Skitræning er også smart træning for de, der bare vil i form: Skitræning. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitness Musik: Top 10 Træningssange DK